Raste i broj preminulih

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 4.512 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 14.079 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminula je, nažalost, još 41 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalaze 252 pacijenta.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 3.889 pozitivih slučajeva, 269 pacijenata na respiratoru i 39 preminulih osoba.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Broj revakcinisanih osoba na teritoriji cele države je veći od 900.000, što Srbiju čini 2. zemljom u Evropi po procentu revakcinisanog stanovništva, odmah iza Monaka.

Treba podsetiti da je zbog smanjenog obima testiranja tokom vikenda ponedeljak uvek dan sa nešto nižim brojem novozaraženih, tako da se sutra očekuje još veći skok broja novih obolelih.

U toku nedelje se očekuje nova sednica Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje širenja koronavirusa, za koju je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao da će na njoj zatražiti popuštanje mera u pogledu rada ugostiteljskih objekata

Autor: redportal.rs

#Covid19

#broj zaraženih

#korona

#korona brojevi

#korona brojke

#korona izveštaj

#korona presek

#kovid

#obolelih

#preminulih

#umrlih