Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, navodno je smršao skoro 20 kilograma u poslednjih 47 dana, koliko se nalazi u pritvoru.

Belivuk je čvrsto odlučio da skine višak kilograma, pa po ceo dan u ćeliji radi vežbe. Psihički se dobro drži, prati medijske izveštaje o sebi i saradnicima, i redovno prima pakete od supruge.

Velja Nevolja je, inače, posle hapšenja, 4. februara kratko vreme proveo u pritvoru Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, gde su smešteni pritvorenici koji se terete za organizovani kriminal.

Međutim, ubrzo je prebačen u Okružni zatvor (CZ), gde je i danas, dok je Veljin najbliži saradnik Marko Miljković Mesar ostao u pritvoru Specijalnog suda.

- Belivuk deli ćeliju sa još jednim muškarcem, ali ne možemo otkriti njegov identitet. Velja se ne žali stražarima, nema zdravstvenih problema i vreme u ćeliji uglavnom provodi radeći vežbe. Skinuo je višak kilograma i povratio je kondiciju - otkriva dobro obavešten izvor.

Prema njegovim rečima, Belivuka u pritvoru posećuje supruga i redovno mu šalje pakete s hranom.

- Velja Nevolja redovno prati medije, sa velikim zanimanjem prati sve što je objavljeno o njemu. Uprkos tome što ne želi da pokaže da mu je teško iza rešetaka, u pojedinim trenucima izgleda veoma zabrinuto.

Dobra ishrana u Centralnom zatvoru

Ishrana u Centralnom zatvoru je, može se reći, sasvim solidna. Kako se saznaje, doručak i večera uglavnom se sastoje od sličnih namirnica i uz svaki obrok poslužuju se hleb i čaj, a ređe jogurt ili kiselo mleko. Pašteta, kuvana jaja, marmelada, viršle i razni proizvodi od sira deo su zatvorskog menija koji pritvorenici jedu po dva puta nedeljno, ujutru i uveče. Alpska salama, slanina, proja i sardina zastupljene su samo jednom tokom sedmice. Ručak se razlikuje po danima, mada i tu ima ponavljanja. Boranija, grašak i pirinač se poslužuju sa piletinom, oslić sa prženim krompirom, a ćufte sa krompir-pireom - napominje izvor iz CZ-a, i dodaje: -Pasulj sleduje dva puta nedeljno, s tim što se jednom kuva sa povrćem, a drugi put sa slaninom. Uz ručak se tri puta nedeljno dobija i salata od cvekle ili paprike. Voće i kolač nisu tako česti na meniju.

pročitajte još

Od sutra dijeta! 🙄

Autor: Kurir.rs/Informer

#Centralni zatvor

#velja nevolja

#veljko belivuk