Šokantne vesti stižu iz grada na Limu

U Srbiji je uveliko počelo testiranje vozača na psihoaktivne supstance, a Priboj je među prvim gradovima u kome je zaživela ova novina.

Kako saobraćajna policija svakodnevno vrši kontrolu na putevima, ukoliko primete neobično ponašanje kod vozača, oni ih upućuju na testiranje koje se vrši u službi Hitne pomoći u Priboju.

Testiranje se vrši na osnovu uzimanja urina, a procedura traje svega nekoliko minuta. Ovim testom se može utvrditi prisustvo čak 10 vrsta nedozvoljenih supstanci.

- Mi sa ovim testovima možemo da konstatujemo prisustvo čak 10 vrsta psihoaktivnih supstanci. Kod testiranih najčešće registrovane supstance su kokain i marihuana - izjavila je doktorka Tatjana Milentijević, načelnica Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Priboju.

Rezultati testa mogu otkriti prisustvo lakih i teških droga u organizmu koji su se konzumirali u poslednjih 15 dana.

- Ovo je trenutno najbolji test koji postoji, jer obuhvata sve vrste droga za koje mi znamo - kaže doktorka Milentijević i apeluje da pacijenti, koji imaju hroničnu terapiju iz koje se mogu detektovati određene psihosupstance, ne sedaju za volan, dok koriste tu vrstu terapije.

Autor: redportal.rs

#Narkotici

#droga

#priboj

#psihoaktivne supstance

#testiranje

#vozaci