Na dan uvođenja kovid-pasoša u EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da građani Srbije ne treba da brinu oko putovanja, i dodao da oni koji su primili kinesku vakcinu, treba da budu opušteni jer će im se obezbediti dozvole.

- Što se putovanja tiče građani Srbije ne treba da brinu, oni koji su primili odličnu kinesku vakcinu, lako ćemo izdavati testove - rekao je predsednik.

- Ja ću da se vakcinišem kineskom vakcinom. Neka ne brinu naši ljudi koji su se vakcinisali kineskom vakcinom. Pozvaćemo 1,3 milijarde Kineza, bićemo najotvorenija zemlja. Oni neće ići po Evropi. Pa ćemo da pozovemo 140 miliona Rusa, pa celu Latinsku Ameriku, Afriku, Tursku. Dobrodošli u Srbiju svi, napravićemo avio aranžmane, zarađivaćemo i stizaćemo sve. Uz loše strane ima dobrih ekonomskih, turističkih. Nisam zadovoljan oko nekih Titovih odmarališta. Što se tiče putovanja, građani Srbije da ne brinu, izdavaćemo testove za 2 sata da mogu da putuju. S druge strane, to će nam omogućiti ubrzan razvoj, nemam nikakav problem s tim. Mislio sam da primim kinesku vakcinu za 8-9 dana, sad ću malo da ubrzam, na dan kad budu donosili tu odluku - dodao je predsednik.

Autor: redportal.rs

#Evropska unija

#kineska vakcina

#kovid pasoši

#vucic