Heroji sa niškog keja izvukli staricu na obalu

Danas, u samom gradskom jezgru Niša, odigrala se drama na reci, kada je jedna 80-godišnja starica pod nerazjašnjenim okolnostima upala u reku koja ju je nosila.

Starica se grčevito borila za život, a u tome su joj presudnu pomoć pružili hrabri prolaznici, koji su je spasili sigurne smrti.

Jedan od dvojice junaka je Nišlija Zlatan Vasić, koji je sa svojim "kolegom spasiocem" iz ledene Nišave izbavio staricu koju su uočili u vodi blizu mosta kod nekadašnje fabrike Niteks.

Naime, njih dvojica su trčali kejom za staricom sve do mesta na kome su mogli da joj priđu i izbave je iz reke koja ju je nosila. Na obali su brigu o starici preuzeli vatrogasci i Hitna pomoć, a prema prvim informacijama, žena je živa.

- Videli smo ženu kako pluta rekom i maše rukama pokušavajući da se održi na vodi. Sa još jednim momkom, koji je dotrčao uspeli smo da je izvučemo. Ušao sam nekoliko metara u Nišavu kako bi je dohvatio. Kada se voli Bog i život ništa nije teško - rekao je za Blic hrabri Nišlija Zlatan Vasić.

Foto: Novosti/Video Printscreen

Prema njegovim tvrdnjama, dok je nosila bujica, žena je vikala kako je zabrinuta za svog sina i njegov posao, ali Zlatan nije znao nikakve detalje o otme na koji način je žena dospela u vodu.

Starica je potom prebačena u KC Niš, a nakon dijagnostike i ukazivanja pomoći, policija će utvrditi sve okolnosti pod kojima se ovaj događaj odvio.

Autor: redportal.rs

#Niš

#heroji iz niša

#hrabri nišlija

#kej

#nišava

#spasili ženu

#staricu