Za sada bez novih mera Kriznog štaba Vlade Srbije

Danas od 8.00 časova održana je najnovija sednica Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje širenja koronavirusa, na kojoj je doneta odluka da dosadašnje mere ostanu na snazi, bez njihovog pooštravanja.

Nakon sednice, medije je o tome obavestio dr Predrag Kon, epidemiolog i jedan od najistaknutijih članova medicinskog dela Kriznog štaba.

- Epidemiološka se dalje pogoršava, potrebno je maksimalno pojačati kontorolu srpovođenja mera, kao i nadzor nad oboljevanjem u školama - rekao je nakon današnje sednice Kriznog štaba dr Predrag Kon.

On je najavio da će se u petak održati novo zasedanje Kriznog štaba, kada će biti odlučeno da li će rigoroznije mere važiti tokom predstojećeg vikenda.

Kako je rekao, ugostiteljski objekti i skijališta su označeni kao najveća žarišta prenošenja virusa.

Kon je spomenuo da bi, prema njegovom mišljenju, najefikasnija mera bila da se na 5 dana sve zatvori, ali da to nije realno u ovom trenutku.

- To jesam rekao na sednici, ali to uopšte nije uzeto u razmatranje - izjavio je dr Kon posle današnje sednice.

Na današnjoj sednici članovi Kriznog štaba analizirali su nagli porast broja novozaraženih, koji je juče dostigao čak 3.257 ljudi za samo 24 časa. Konstatovano je da škole u Srbiji nisu veliko žarište, ali da treba ostati oprezan, jer se pokazalo drugačije u nekim drugim zemljama i pored toga što su deca i mladi najmanje ugroženi od COVID-19.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#bez novih mera

#korona

#kovid

#krizni štab

#kriznog štaba

#kriznom štabu

#nove mere

#ostaju mere

#pandemija

#radno vreme

#ugostiteljski objekti

#virus