U selu Trbušani kod Čačka počinje rušenje objekata.

Na trasi ovog dela koridora, nalazi se 12 objekata u selu Trbušani kod Čačka, u vlasništvu šest porodica, a koje će morati da se ruše. Predsednik MZ Trbušani Milan Pavlović je izjavio:

Radi se o šest domaćinstava u kojima svako ima po jednu i više stambenih jedinica. Pored toga biće srušeni i pomoćni objekti, staje, tremovi a moraće da se sruši čak i jedna farma kokošaka.

Meštani sela Trbušani su postigli dogovor sa predstavnicima Beograd puteva za obeštećenje. Pavlović takođe ističe da su se svi uglavnom dogovorili sa državom, ali uz određene klauzule da svoja dodatna potraživanja mogu tražiti na sudu, koja neće uticati na odlaganje početka radova na toj deonici auto-puta.

Na pitanje da li je zadovolljan dogovorom sa državom, kaže da je prvo bilo i da i ne, ali da su kasnije uvažili neke primedbe, pa su došli do dogovora koji je već država ispoštovala. Do sada je od šest porodica izmeštanje domaćinstava i rušenje objekata naplatilo njih četiri, dok dve još nisu potpisale. Svima je rok da se isele do početka aprila. Inače, radovi na tom delu trase već su počeli, a iskop je već prišao prvim kućama.

Autor: redportal.rs

#auto-put

#miloš veliki

#rušenje