Do dokumenta došao briselski Politico

U dokumentu koji potpisuje ambasador SAD Filip Kosnet, predočen je čitav spisak problema koji je doveo do toga da se tamošnja ambasada nalazi na "ivici pucanja".

Kako je objavio Politico, a na svom Tviter nalogu prenela reporterka Nahal Tosi, ta lista je poduža, i na njoj se nalaze i koronavirus i nedostatak vakcina, ali i infrastruktura, zagađen vazduh, psi lutalice, prekovremeni rad... Sve to dovodi, piše u depeši, i do loših međuljudskih odnosa među zaposlenima.

IZVOR: TW / @nahaltoosi

Ambasada u Prištini na Kosovu približava se tački pucanja. Čak i pre koronavirusa Kosovo je bilo teško pogođeno zagađenjem vazduha, malo zelenih površina, malo šansi za aktivnosti na otvorenom i lošom infrastrukturom.

Takođe, navodi da su na prištinskim ulicama "sveprisutni čopori pasa lutalica" koji mogu biti "agresivni u lovu na hranu", a što nije jedina muka.

Kako se ističe, američka ambasada nema dovoljno osoblja pa se ono bavi zadacima van svojih zaduženja, a ravnoteža između poslovnog i privatnog života je nestala.

U depeši se napominje da se "Kosovo ponaša kao zemlja oslobođena od koronavirusa", ali i da je "Kosovo država koju je opustošila pandemija".

Autor: Blic

#Američka ambasada

#Kosovo

#Priština

#Srbija