Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će nova Vlada biti ograničenog trajanja

Juče je nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke održana konferencija za medije u kojoj je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio nekoliko ključnih stvari.

Za sad najbitnija informacija jeste to da će svoje mesto u Nemanjinoj 11 naći i Socijalistička partija Srbije kao sad već tradicionalni partner vladajuće SNS i Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića.

Ova Vlada biće ograničenog trajanja, a parlamentarni izbori će biti održani već prvom polovinom 2022. godine. To bi značilo da ćemo 2022. godine imati predsedničke, parlamentarne i beogradske izbore.

Sastav Vlade biće poznat u nedelju, međutim neki detalji su poznati već danas. Tako će Siniša Mali ostati ministar finansija i u novom mandatu. Ivica Dačić više neće biti ministar, već će zadužiti mesto predsednika Narodne skupštine, što mnogi stručnjaci ocenjuju kao veliko iznenađenje. Na kraju, Nebojša Stefanović će "obavljati važan posao u sektoru bezbednosti", a da li će to biti mesto ministra odbrane, policije ili nešto treće, prema najavama predsednika, ostaje nam da vidimo u nedelju.

Autor: redportal.rs

#Parlamentarni izbori

#SNS

#Srbija

#Vučić