Rimokatolički sveštenici i vernici organizovali su na teritoriji Zrenjaninske biskupije humanitarnu akciju prikupljanja novca koji je namenjen zemljotresom pogođenom području u Hrvatskoj

Zrenjaninski biskup Ladislav Nemet, sveštenici i vernici sakupili su ukupno 1.175.000 dinara. Novac su preko Caritasa Srbije prosledili Caritasu u Hrvatskoj. Inače, Caritas Zrenjaninske biskupije je svakom sakupljenom dinaru dodao još jedan.

Maria Lebhaft, saradnica Ekonomskog ureda Zrenjaninske biskupije, istakla je da su vernici u Banatu bili velikodušni, uprkos tome što je većina njih siromašna.

– Ljude, koji su nekada živeli u jednoj državi, Jugoslaviji, dirnule su vesti i prizori iz Hrvatske – ocenila je Lebhaft.

Zemljotres koji se desio 29. decembra prošle godine u Hrvatskoj, naročito na području Petrinje i Siska, naneo je ogromne štete. Čak je odneo i ljudske živote. Posle ove katastrofe mnogo ljudi je ostalo bez krova nad glavom i bez igde ičega. Takođe, oštećeno je puno crkvenih objekata, kojima je potrebna rekonstrukcija.

Autor: zrenjaninski.com

#Humanitarna akcija

#Sveštnik

#Vernik

#Zemljotres

#Zrenjanin

#Zrenjaninska biskupija

#grad