Manji broj preminulih nego juče

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 1.739 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 10.471 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 18 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 145 pacijenata.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 1.366 pozitivnih, 143 pacijenta na respiratoru i 20 preminulih osoba.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Do juče je na nivou cele države vakcinisano oko 450.000 ljudi, što nas stavlja na 2. mesto u Evropi po broju vakcinisanih.

Danas je nastavjena vakcinacija u našoj zemlji, nakon što je u nedelju napravljen dan pauze, zarad dezinfekcije prostora za vakcinisanje.

Na Beogradskom sajmu je u hali 3 nastavljeno vakcinisanje kineskom vakcinom, dok se u hali 11 vakcinišu građani koji su se opredelili za rusku vakcinu Sputnjik V, rekla je koordinatorka pulta u hali 3 dr Dragana Milošević.

Za vakcinaciju će narednih dana biti otvoren i Zavod za biocide, kao i Belekspo centar.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da je interesovanje za vakcinisanje veće od očekivanog i da se za vakcinu do sada prijavilo više od 850.000 građana.

pročitajte još

CRNI JANUAR u Portugalu

Autor: redportal.rs

#Covid19

#Vakcina

#broj zaraženih

#korona

#kovid

#nove mere

#obolelih

#preminulih

#umrlih

#vakcinacija

#vakcinacije

#vakcine

#vakcinisanja

#vakcinisanje