Tenis u Beogradu posle čak 9 godina

Odlične vesti stižu iz sveta belog sporta. Srbija će, posle 9 godina, opet organizovati ATP turnir u Beogradu.

Serbia Open očekuje ljubitelje tenisa već na proleće 2021. godine. Tačan datum kada je zakazan turnir iz kategorije 250 je 19. april.

U pitanju je turnir koji se, u poslednje 3 godine organizovao u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske, međutim, kako turnir nije održan prošle godine, usled pandemije koronavirusa, organizatori tog turnira su odustali i ove godine. Na taj način Beograd je preuzeo jednogodišnju licencu ovog takmičenja.

Srbija je već imala organizovan ATP turnir na šljaci pod nazivom Serbia open, koji se održao od 2009. do 2012. godine. Turnir je 2 puta osvojio Novak Đoković, zatim Sem Kveri i Andreas Sepi.

Foto: Tanjug

Našoj zemlji se opet ukazala idealna prilika da se najjača imena iz sveta belog sporta ponovo sastanu u glavnom gradu Srbije.

Direktor turnira biće mladi Đorđe Đoković, najmlađi brat Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, a pretpostavlja se da će se turnir održati u Novakovom teniskom kompleksu na Dorćolu.

Kako se približava Australijan open, podigla se velika prašina oko organizacije ovog turnira. Više o tome možete pročitati u tekstovima ispod:

Autor: redportal.rs

#Srbija

#atp turnir

#beogad

#novak djokovic

#tenis