Rukometaš reprezentacije Srbije ekskluzivno za Redportal.rs podelio je utiske nakon uspešno odigranog prvog dela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Rukomet se konačno vratio kući! Sjajni orlovi fantastično su odigrali prvi deo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine.

Pobedom i remijem protiv neustrašive Francuske, kao i pobedom protiv Grčke, koja uvek zna da iznenadi, osvojili su 5 bodova i sada se nalaze na 1. mestu u grupi!

Veliku radost doneli su rukometaši Srbiji, koja je željna dobrog rukometa i uspeha reprezentacije u evropskim takmičenjima.

Nakon uspeha i euforije koja ne jenjava, o pobedama orlova će se pričati i u narednim danima. Zato je rukometaš Srbije Bogdan Radivojević, koji je jedan od najiskusnijih i glavnih nosilaca igre, odgovorio na nekoliko pitanja i podelio utiske za Redportal.rs, nakon fantastičnog rezultata reprezentacije Srbije.

Bogdane, čestitamo na ostvarenom sjajnom rezultatu reprezentacije Srbije i na odličnoj igri u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Može se reći da je pobeda protiv Francuske istorijska za srpski rukomet.

Kakva su bila očekivanja pred početak kvalifikacija, naročito kada ste saznali da ste u grupi sa Francuskom?

Nadali smo se da ćemo proći grupu i još uvek se nadamo. Nećemo da kažemo da je sve gotovo, iako smo uradili dobar posao u 2 utakmice sa Francuskom i izvukli 3 boda. To je stvarno veliki uspeh i veoma smo srećni zbog toga. Nadamo se da ćemo pobediti Belgiju u 2 utakmice i da ćemo pobediti Grčku u Grčkoj, da ćemo se kvalifikovati sa 1. mesta u grupi, što bi bilo zaista izvanredno.

Velikim pobedama vratili ste rukomet u Srbiju i izazvali radost širom zemlje. Sada sledi povratak u klubove, a nastavak kvalifikacija vas očekuje u aprilu. Kakvu pouku nosiš nakon 3 odigrane utakmice?

Jako nam je drago što smo ovim pobedama uspeli malo da vratimo rukomet u Srbiju i da nateramo ljude da malo više gledaju rukomet. Cilj nam je da pravimo što bolje rezultate, da se ne zaustavljamo na ovome, jer smo videli i pokazali da možemo puno više i nadam se da ćemo to nastaviti na sledećim okupljanjima.
View this post on Instagram

A post shared by Bogdan Radivojevic (@radivojevicbogdan41)

IZVOR: IG / @radivojevicbogdan41

Kakvu je promenu uneo novi selektor Srbije Toni Đerona, koji je prvi strani strucnjak na klupi rukometne reprezentacije?

Što se tiče sastava, nije bilo nekih velikih promena, osim nekoliko izostanaka igrača, koji zbog privatnih stvari nisu mogli da dođu. Jednostavno, selektor je od početka pokušao da uvede njegov sistem. Mi smo verovali u to, slušali smo ga. Verovali smo u njega, verovali smo u nas. Verovali smo u sve ljude koji su oko nas i koji su nas podržavali. Mislim da je to urodilo plodom i nadam se da ćemo tako i nastaviti.

Kako ocenjuješ svoj dosadašnji učinak u dresu reprezentacije Srbije?

Ne bih baš ocenjivao svoj učinak u reprezentaciji, ne bavim se time. Meni bliski ljudi znaju kakav sam ja kad sam u reprezentaciji i sa kakvom željom, voljom i sa kolikim srcem idem na svako okupljanje reprezentacije. Takav sam bio, takav ću biti, jednostavno to sam ja. Ne mogu drugačije da igram za reprezentaciju nego sa ogromnim srcem. U svaku utakmicu uđem sa ogromnom željom za pobedom i cilj je da napravimo uspeh i osvojimo medalju. To mi je životna želja.
View this post on Instagram

A post shared by Bogdan Radivojevic (@radivojevicbogdan41)

IZVOR: IG / @radivojevicbogdan41

Šta misliš, kakve su šanse da se nakon postignutih rezultata, stariji i iskusniji igrači odazovu reprezentaciji?

Nije na meni da komentarišem, ali ova ekipa sad što je igrala, uz 2-3 igrača koja nam fale, mislim da je to to. Mislim da ne treba niko da se moli, to je reprezentacija. Svako treba da dolazi sa ogromnom željom i s punim srcem što je u reprezentaciji, da bude srećan što može da igra za reprezentaciju Srbije. To je ono kako ja osećam i zato ne treba niko da se moli. Bez svakog se može.

Šta poručuješ svojim saigračima u nastavku takmičenja?

Saigračima želim svu sreću. Želim da ostanu zdravi, bez povreda i naravno puno uspeha do kraja sezone. To je ono što stvarno želim svima, ne samo mojim saigračima. Zdravlje je najbitnije, sve ostalo će doći.

Poruka za navijače Srbije?

Drago mi je da smo uspeli da ih učinimo ponosnim. Drago mi je što su počeli malo više da gledaju rukomet. Drago mi je što su videli kakvo srce mi ustvari imamo i sa kakvom željom igramo za reprezentaciju Srbije. To se nikada neće promeniti. Želeo bih samo da nastave da nas podržavaju. Garantujem da ćemo mi izginuti svaku utakmicu da dođemo do pobede i da napravimo nešto neverovatno sa reprezentacijom Srbije.

Bogdan je nedavno odgovorio na zanimljiva pitanja redakcije Red portala. Više o tome možete saznati u tekstu ispod:

Orlovi, srećno u nastavku takmičenja!

Autor: redportal.rs

#bogdan radivojevic

#evropsko prvenstvo

#reprezentacija

#rukomet