Meč je na programu od 19 časova ☝

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće danas ekipu Olimpijakosa u 33. kolu Evrolige. Biće to svojevrstan bratski derbi, s obzirom na vezu između navijača.

Meč je na programu od 19 časova.

Zvezda je odavno i matematički izgubila šanse za plej-in, dok se Olimpijakos nalazi na 6. mestu i u borbi za plej-of. Razlika između šestoplasiranog Olimpijakosa i drugoplasiranog Panetinaikosa je samo 1 pobeda.

Uprkos brojnim kadrovskim problemima, sa kojima su se beogradski crveno-beli susretali u prethodnim utakmicama, od ponedeljka su u stroju Jago dos Santos i Miloš Teodosić.

Povodom utakmice oglasio se i trener Crvene zvezde Sferopulos 👇:

Igramo protiv tima koji je napravljen za odlazak na fajnal for. Imaju iskustvo i kvalitet i sad se bore za prednost domaćeg terena. Za nas je bitno da ovaj deo završimo na domaćem terenu pobedom. Igraćemo sa najjačom postavom u ovom trenutku.

Specifičnost ove utakmice je i ta što je Sferopulos sedeo i na klupi Olimpijakosa, i to veoma uspešno, kada je ekipu iz Pireja odveo na F4 Evrolige 👇:

Sigurno kad igrate protiv bivšeg kluba, to je drugačija utakmica od svih ostalih. Ne možete da izbrišete sve što ste tamo uradili. Ali sad sam u Crvenoj zvezdi i daću sve od sebe da sutra pobedimo.

On je imao samo reči hvale za bivši tim 👇:

Igraju veoma dobro na obe strane. To je njihova najveća snaga. Ne možete da se fokusirate samo na jednog ili dvojicu igrača, jer svi mogu da vam naprave probleme. Ne sme da bude opuštanja, jer oni u samo dva minuta mogu da reše meč u svoju korist.

Branko Lazić, kapiten beogradskih crveno-belih, veruje da će navijači biti 6. igrač na terenu 👇:

Ovo je poslednja utakmica pred našim navijačima u ovoj evroligaškoj sezoni. Pokušaćemo da dođemo do pobede, ali i da iskoristimo ovu utakmicu kao pripremu za najvažnije duele koje nas čekaju kroz 10-ak dana u ABA ligi. Očekujem da će atmosfera oko terena biti fenomenalna, a na samom parketu očekujem veliku borbu.

Šta je izjavio trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas pročitajte OVDE.

Autor: Redportal.rs