Britanac želi zaražen da igra

Na testiranju za Australijan Open britanski teniser Endi Mari dobio je pozitivan test na koronavirus, zbog toga je upitno da li će nastupati.

Nekadašnji prvi teniser sveta moli organizatore turnira da igra na ovom turniru jer ne oseća nikakve tegobe niti ima simptome.

Mari je trenirao prošle nedelje u britanskom nacionalnom teniskom centru gde je izbilo malo žarište koronavirusa i nekoliko osoba je završilo na hospitalizaciji.

Ovo inače nije prvi put da je Britanac pozitivan. On je prošlog proleća takođe bio pozitivan, ali se tada zbog teške situacije u čitavom svetu nije igrao nijedan turnir. On je sa manjim simptomima u karantinu preležao COVID-19.

Organizatori Australijan Open doneli su vrlo rigorozne mere kako bi se sprečilo da dođe do izbijanja pandemije, pa zato igrači i igračice moraju tokom naredna tri dana, organizovanim letovima da stignu u Melburn, gde će odmah prvih 14 dana provesti u karantinu uz stroge uslove.

Posle svega, ne možemo da se ne podsetimo da su upravo Endi Mari i britanski mediji optužili Novaka Đokovića da doprinosi širenju koronavirusa kada je organizovao u Srbiji i Hrvatskoj teniski turnir.

Autor: redportal.rs

#endi mari

#koronavirus

#pozitivan

#zaražen