Srpski teniser pola decenije nije bio deo turnira zbog zabrana koje su važile za Ameriku nakon korone 👆🏻👆🏻

Novak Đoković otkrio je da je uzbuđen što je ponovo deo Indian Wells turnira. Srpski teniser vraća se na turnir nakon pola decenije odsustva zbog pandemije korone, a potom i mnogobrojne zabrane za putovanja koje su važila za Ameriku.

Svetski broj jedan krenuo je po šestu titulu na Masters 1000 turniru koji počinje sledeće nedelje i koji se smatra najvećim teniskim turnirom van 4 grand slema.

- Sada smo u 2024. godini, a ja sam poslednji put igrao na Indian Wells-u 2019. godine. Prošlo je 5 godina i to je predugo da se ne bude deo teniskog raja. Ovo je jedan od najboljih turnira na svetu, bez sumnje. Ovo je verovatno omiljeni Masters turnir mnogim igračima, uključujući i mene. Ne mogu da dočekam da dođem da i ponovo igram pred nekim od najboljih fanova koje imamo - izjavio je Novak i dodao:

- Gledam nazad na 2008. godinu, prvi put kada sam osvojio titulu na Indian Wells-u i to je jedna od najboljih titula u mojoj karijeri, u tom momentu. Imao sam sreće da još 4 puta osvojim ovaj turnir. Igrao sam neke neverovatne finalne mečeve. Igrao sam sa Federerom, Nadalom i mnogim sjajnim teniserima te ere. Radujem se povratku, zaista.

View this post on Instagram

A post shared by BNP Paribas Open (@bnpparibasopen)

IZVOR: IG / @bnpparibasopen

Na turniru će igrati i Nadal koji je propustio Australian Open zbog pokidanog mišića.

BNP Paribas Open je 2020. godine otkazan zbog korone, a Novak je propustio sledeća tri turnira jer Amerika nije dozvoljavala ulaz u zemlju onima koji nisu vakcinisani.

Autor: redportal.rs