Izgleda da je u Surdulici sve bilo čisto

Fudbaleri Partizana pobedili su za vikend Radnik u Surdulici sa 2:1 i tako zadržali 1. mesto na tabeli. Ono što je izazvalo buru u fudbalskoj javnosti je potencijalni penal za Radnik i to pri rezultatu 0:0.

Nisu crno-beli uspevali da dođu do svoje igre na gostujućem terenu, a navijači su progutali knedlu kada je sudija dosudio penal za Radnik. Svi na stadionu u Surdulici su skočili u tom trenutku, deo publike je negodovao dok se deo publike radovao šansi za gol domaćina.

Međutim, na asistenciju iz VAR sobe sudija je pogledao snimak i poništio gol. Sporna situacija je brzo otišla u etar, a reagovala je saopštenjem i Zvezda koja je tražila da se sudija Jovanović iz VAR sobe sankcioniše.

Javnost je ostala podeljena, ali je sudijski eksper Rade Đurović za Žurnal rekao da je sudijska odluka ispravna:

Apsolutno ispravno poništen kazneni udarac! Ljudi iz VAR sobe su nam pokazali da tu postoje da bi dali doprinos da se neke odluke preispitaju ili promene ako ima elemenata. Naš najbolji arbitar Srđan Jovanović bio je u VAR sobi i reagovao. Izvrgnućemo ruglu fudbal ako takvi kontakti budu prekršaj za kazneni udarac.

Tenzije se ne smiruju u srpskom fudbalu, a sve je priprema za derbi koji se igra 9. marta.

Autor: redportal.rs