Nemac bi mogao da preuzme vođenje tima već od januara

Nakon otkaza koji je Tuhel dobio u PSŽ, ali i niza loših rezultata koje je ostvario Čelsi u poslednjih 5 kola Premijer lige, pokrenute su glasine o prelasku Tomasa Tuhela u Čelsi.

To bi značilo da se Čelsi sprema da otpusti Frenka Lamparda koji je trenutni trener i legenda kluba. On je, naime, nakon solidnog početka sezone upao u seriju loših rezultata. U poslednjih 5 utakmica ima čak 3 poraza i samo 1 pobedu.

Poslednji u nizu loših rezultata jeste remi protiv Aston Vile od 1:1. Pobeda u ovom meču bila je imperativ nakon poraza u derbiju protiv Arsenala za vikend. Sada se Čelsi nalazi na 6. mestu na tabeli, a bila je planirana borba za titulu.

Roman Abramovič je ovog leta uložio čak 250.000.000 evra u pojačanja i jasno je da ne planira da toleriše igre za sredinu tabele Premijer lige. Plasman u Ligu šampiona naredne sezone je imperativ.

Stoga, ukoliko se nastavi sa lošim igrama, dovođenje Tuhela bilo bi sasvim realna opcija. Naročito uzimajući u obzir da bi najvećim letošnjim pojačanjima Havercu i Verneru mogla izuzetno da prija saradnja sa nemačkim stručnjakom, svojim sunarodnikom. Upravo ova 2 igrača nisu se snašla u stalnim promenama sistema Frenka Lamparda. Haverc što zbog povrede, što zbog loše igre, ali Timo Verner je potpuno van ritma, bez gola na poslednjih 11 mečeva.

Lampard neće imati još mnogo kredita od Romana Abramoviča. Rasplet ćemo saznati u narednih nekoliko utakmica.

Autor: redportal.rs

#PSŽ

#Trener

#Tuhel

#lampard

#čelsi