Ovogodišnje okupljanje crno-bele porodice proteklo je skromno, dok je za 80. rođendan planirana glamurozna proslava

U ponedeljak, 9. oktobra, Klub sportista na stadionu Partizana bio je mesto obeležavanja 78. rođendana JSD Partizan.

Ovogodišnje okupljanje crno-bele porodice proteklo je skromno, baš kao što će to biti slučaj i naredne godine, dok je glamurozna proslava planirana za 80. rođendan.

- Prošle godine smo imali u Hajatu zajedničku proslavu sa gostima i pre dve nedelje smo odlučili da okupimo samo naše ljude, odnosno, našu porodicu, a zašto? Zato što mi treba da se pripremimo, jer za dve godine nam dolazi 80 godina JSD ,Partizan. Jubilarnih 80 godina ćemo proslaviti na Kalemegdanu i svi zajedno sa klubovima ćemo učestvovati. Nosilac ovog projekta će biti JSD Partizan. Mi smo, već, našli sponzore i idemo ka tome da naredne dve godine pravimo monografiju koja će biti izdata za osamdeseti rođendan. Tako da ćemo, i sledeće godine, slaviti u krugu porodice, a one tamo godine ćemo napraviti veliku proslavu. Kad su u pitanju trofeji, rad Sportskog društva i klubova protekle takmičarske sezone, tokom dodele trofeja u Hajatu, imali smo samo dva ili tri osvojena trofeja, nekoliko kupova i ni jedno Državno prvenstvo. Sada mogu da kažem da je 8 klubova osvojilo 9 trofeja, 6 državnih i regionalnih prvenstava i 3 kupa. Dosta bolji rezultat od prethodne sezone i čestitam svim klubovima koji su se izborili za vrednih 9 trofeja našem sportskom društvu. Ovom prilikom bih se zahvalio svim predsednicima klubova, koji su obezbedili budžete i zahvalio bih se svim sponzorima koji su pomogli našim klubovima u krugu naše porodice da osvojimo ovih 9 trofeja. Ono što je moja želja sledeće godine, je da ne bude 9 trofeja nego da ih bude najmanje 15, a kad dođe 80 godina, da možemo da proslavimo i više od toga i da imamo čemu da se radujemo. Ono što je jako važno napomenuti, je da se ovde nalazi većina klubova iz crno bele porodice. Ono što mi je jako krivo i mislim da će se uskoro rešiti ta kriza u fudbalskom klubu Partizan, po informacijama koje imam. Nedostaje nam najveći klub od svih klubova ovde, koji bi trebalo da bude nosilac svih ovih projekata i da pomaže svim ostalim klubovima, ali se nadam da će se do Nove godine rešiti i taj problem, i kriza u fudbalskom klubu Partizan prestati više da postoji. Mi moramo da sačuvamo taj klub - poručio je predsednik JSD Partizan, Ostoja Mijailović.

Usledilo je proglašenje najuspešnijih u protekloj godini, a kao najuspešniji sportisti, izdvojili su se strelkinja Andrea Arsović u ženskoj i rvač Khetag Tsabolov u muškoj konkurenciji. Najuspešnije ekipe su Veslački klub Partizan u ženskoj i Košarkaški klub Partizan u muškoj konkurenciji.

Foto: JSD Partizan

U juniorskoj konkurenciji, ponovo je Veslački klub osvojio priznanje u ženskoj konkurenciji, dok je najbolja juniorska muška ekipa bila Teniski klub Partizan.

Najuspešniji pionir je Mateja Aleksić iz Atletskog kluba Partizan, dok je najuspešnija pionirka Jelisaveta Pejčić iz Biciklističkog kluba Partizan.

Za najuspešnijeg trenera, proglašen je legendarni Željko Obradović koji je predvodio crno-bele košarkaše do titule šampiona ABA lige i četvrtfinala Evrolige.

Foto: JSD Partizan

Autor: redportal.rs