Šta će reći evropska kuća fudbala?

Čelnici Fudbalskog saveza Turske su odlučili da će od drugog dela sezone, klubovi koji se takmiče u profesionalnim kategorijama, u slučaju da se ne pojave na terenu zbog pozitivnih testova igrača na koronavirus, automatski izgubiti utakmicu.

- Neće doći do odlaganja takmičenja zbog pozitivnih slučajeva, a mera će stupiti na snagu u drugom delu sezone. U skladu s uputstvima za fudbalska takmičenje, klubovi mogu izaći na teren s najmanje 9 zdravih igrača, u suprotnom će se računati automatski kao da su izgubili utakmicu - objavio je Turski fudbalski savez.

Savez je saopštio da će klubovi moći da prošire svoje timove do 35 igrača u dva najviša ranga, a do 30 u nižim ligama, kako bi se osiguralo da se klubovi lakše suoče s novim merama. S druge strane, kako prenose turski mediji, klubovi nisu za ovu odluku i razočarani su, jer smatraju da nije fer zbog okolnosti pandemije. Plan je da Udruženje turskih fudbalskih klubova pripremi zajednički predlog sledeće sedmice i da se na drugi način regulišu pravila u novonastaloj situaciji.

Autor: Redportal.rs

#Utakmice

#fudbal

#koronavirus