Dejli mejl nastavio kampanju koju britanski mediji godinama vode protiv Novaka

Jedan od najtiražnijih britanskih medija Dejli mejl dodelio je najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću neslavnu titulu "kovidiota godine".

Ovom odlukom i pratećim tekstom nastavljen je obračun britanskih medija sa najboljim svetskim reketom. Naime, poznato je da Đoković nije omiljen na ostrvu i da mu se uvek nađe i najmanja zamerka.

Đokovićeve vrline i podvizi se u britanskim medijima uglavnom preskaču, a loše stvari, vezane ili nevezane sa teniskim terenom, uvek se ističu. Tako je bilo i ovoga puta. Naime, Đoković je naznačen kao sportista koji je imao najveći ispad što se tiče neodgovornog ponašanja tokom pandemije koronavirusa.

- Samo je kontroverzni Đoković mogao da zabije loptu u lice linijskog sudije, diskvalifikujući pritom sam sebe sa US Opena, a da to još uvek ne bude ni blizu da mu bude najkontroverzniji trenutak u godini - stoji u tekstu britanskog tabloida.

Oni Đokoviću na teret najviše stavljaju organizaciju turnira Adria Tour u junu ove godine, kojim je, kako kažu, pospešio rasplamsavanje zaraze koronavirusom na Balkanu.

- Srbin je usred lokdauna zbog koronavirusa u junu organizovao Adria Tour na Balkanu, što mu je donelo prvo mesto "kovidiota" na svetu - stoji u tekstu.

Objasnili su kako način organizacije turnira nije bio ni malo primeren trenutku i okolnostima.

- S obzirom da nije bilo društvenog distanciranja u publici i da su se pojavili video-snimci na kojima se vidi kako se teniske zvezde zabavljaju u noćnim klubovima, ni malo nije iznenadilo otkazivanje 2. od 4 zakazana događaja tako što je COVID-19 ušao među učesnike, uključujući Novaka i njegovu suprugu Jelenu - navodi Dejli mejl.

U celom tekstu prisutan je prizvuk podsmeha, a sav teret odgovornosti za dešavanja prilikom odigravanja spomenutog turnira stavljen je na pleća Novaka Đokovića. Na kraju, potpuno u tonu celog članka, završeno je rečenicom:

- Srećom, svi zaraženi su se oporavili, a Novak je ipak zaslužio još jedan trofej.

Srećom, pisanja britanskih medija i kampanja koju vode protiv najboljeg svetskog tenisera ne utiče mnogo na njegove igre, pa tako Novak danas proslavlja ulazak u jubilarnu 300. nedelju u kojoj se nalazi na poziciji broj 1 na ATP listi.

Autor: redportal.rs

#britanski mediji

#djokovic

#nole

#novak

#đoković