Fudbaler Real Madrida prestigao čuvenog zemljaka

Napadač Real Madrida i bivši reprezentativac Francuske Karim Benzema za vikend je postigao svoj 176. gol u ligama petice i na taj način prestigao svog čuvenog sunarodnika Tijerija Anrija. Naime, Anri je u ligama petice bio strelac 175 golova, a odličnom partijom protiv Eibara Benzema je uspeo da nadmaši taj rezultat i postane Francuz sa najviše postignutih golova u ligama petice.

IZVOR: TW / @ChampionsLeague

Benzema već dugo nije reprezentativac Francuske, zbog skandala koji je izazvao unutar reprezentacije. To ga je dovelo u položaj da nije među osvajačima Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji.

Karim Benzema već dugo godina igra u kontinuitetu dobro za Real Madrid. Član je jedne od najslavnijih i najboljih generacija Reala, koja se u kontinuitetu penjala na krov Evrope. Neki bi rekli da Benzemin učinak nije toliko vidljiv, ali kad igrate pored Kristijana Ronalda, onda morate biti u senci.

Ipak, postoji anegdota da je Benzema bio na izlaznim vratima Reala, ali je Ronaldo urgirao da se Benzema ni po koju cenu ne prodaje. Uprava Reala je tada ispoštovala Ronalda i nisu zažalili.

Autor: redportal.rs

#Francuska

#anri

#benzema

#fudbal

#real madrid

#ronaldo