Kako je to izgledalo suočiti se sa asom Juventusa ⚽

Prvi golman koji je odbranio penal Kristijanu Ronaldu u Seriji A Stefano Sorentino govorio je za italijanske medije kako je to izgledalo suočiti se sa golgeterom Juventusa.

Nedavno na meču između Juventusa i Atalante (1:1) golman ekipe iz Bergama Pjerluiđi Golini uspeo je da odbrani jedanesterac Kristijanu Ronaldu i spreči šampiona Italije da osvoji sva 3 boda.

Sorentino je godinu dana kasnije završio profesionalnu karijeru, a sad je u intervjuu za Football Italia ispričao taj događaj i koliko se tokom karijere ozbiljno pripremao studirajući izvođače penala pre utakmica.

- To je bio ogroman posao. Proučavao sam tokom nedelje i gledao snimke pre utakmice zajedno sa stručnim štabom i ostalim golmanima. Gledali smo mnoge stvari: kako su se igrači kretali, gde su šutirali, koliko koraka su napravili za zalet, rezultat igre, toliko različitih stvari. Na kraju bismo se odlučili za jednu strategiju - kaže Stefano Sorentino.

Isto je važilo i u slučaju Kristijana Ronalda.

Jutro uoči utakmice rekao sam svom kumu da će Kristijano Ronaldo šutirati u levu stranu, naravno, ako bude bilo jedanaesterca za Juve. Tog dana kum je bio na stadionu i snimio je video mog odbranjenog penala, Portugalac je šutirao u levu stranu.

IZVOR: TW / @footymania247

Autor: Redportal.rs

#cristiano ronaldo

#fudbal

#stefano sorrentino