Troicki progovorio o smeni Zimonjića

Za ljubitelje tenisa juče je kao bomba odjeknula vest da će, umesto Nenada Zimonjića, novi selektor teniske reprezentacije biti Viktor Troicki.

Uprava Teniskog saveza Srbije izdala je saopštenje o novoj odluci, više o tome možete pročitati u tekstu ispod:

Ono što su svi nestrpljivo čekali je izjava Viktora Troickog, koji je prvi put dobio ovako zavidnu ulogu.

- Možda sve izgleda da je iznenada, ali se ovo krčkalo već neko vreme. Igrači su bili ti koji su tražili da dođem na mesto selektora. Hteli su neku promenu i mislili su da sam ja najbolje rešenje. Naravno da sam ponosan što sam na čelu nacionalnog tima. Ovo je za mene ogromna čast i obaveza - počeo je Troicki, novi selektor Srbije, u izjavi za Sportklub.

Foto: Pink.rs

Nekada 12. teniser sveta je iskoristio priliku da se zahvali dosadašnjem selektoru Nenadu Zimonjiću.

- Ziki je fenomenalno radio svoj posao. Imali smo sa njim uspeha i u Dejvis kupu, osvojili smo ATP kup. Međutim, igrači su smatrali da je došlo vreme da neko drugi obavlja tu funkciju.

Troicki je otkrivo kakva će biti njegova obaveza na mestu selektora Dejvis kupa.

- Moja uloga je da pozovem najbolje igrače i da mi se oni predvođeni Novakom Đokovićem odazovu. Poznato vam je svima da je promenjen format Dejvis kupa. Sve se igra na jednom mestu. Nema čestih okupljanja. Posao počinje krajem novembra i završava se početkom decembra. Biću uz igrače i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Svi oni, naravno, imaju svoje timove ljudi, a ja ću pokušati da dam doprinos nekim savetom ili informacijom.

Troicki bi voleo i da kao selektor bude osvajač Dejvis kupa, što je 2010. godine uradio kao igrač.

- Iskreno, nadam se peharu i kao selektor. To bi bila fenomenalna stvar. Imamo neverovatnu grupu tenisera predvođenu Novakom Đokovićem, najboljim na svetu. Tu su i Filip Krajinović, Dušan Lajović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović. Uvek nas je krasila i sjajna atmosfera. I kao igrač, zbog bogatog iskustva, voleo sam da dajem savete. Sada će to biti još izraženije. Iskreno baš se radujem novom izazovu - završio je Troicki.

Autor: redportal.rs / mondo.rs

#Dejvis kup

#reprezentacija

#tenis

#tss

#viktor troicki