Srbija oslabljena na Mundobasketu

Svetislav Pešić, selektor Srbije, otkrio je da će reprezentacija biti oslabljena na Svetskom prvenstvu.

U prvoj fazi Svetskog prvenstva Srbija će igrati protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Kako je selektor Pešić rekao, Lučića definitivno neće biti jer se kapiten Bajerna povredio.

- Što se sastava Srbije tiče neće biti velikih promena u odnosu na ekipu koja je igrala na Evropskom prvenstvu. Mnogo toga će zavisiti od priprema, zdravstvenog biltena. Avramović je doživeo povredu, ali se nada da će moći da igra na Mundobasketu, Lučić definitivno neće biti u sastavu tima, a nema potrebe da pričam o tome koliko nas znači - rekao je Pešić za Sport klub pa nastavio:

- Nadam se da neće više biti povreda, sledi završnica klupske sezone. Pokuševski se vratio, treniraće do početka jula, čekamo da vidimo kakva će biti situacija sa Jovićem. Tarlać i ja smo pričali sa Nikolom Jokićem. Videćemo dokle će da stigne u NBA plej-ofu, Nikola je zadovoljan u državnom timu, želi da igra, ali moramo da sačekamo malo. Čekamo i Bogdanovića, koji se oporavlja od naporne sezone.

Selektor Svetislav Pešić govorio je i o potencijalnom strancu u reprezentaciji:

- U ovom momentu neće. Jel ako pozovem Pantera, onda ću morati i nekoga iz Zvezde, da ne bi bilo sukoba, našalio se Pešić pa nastavio. Ne vidim pojačanje za reprezentaciju u stranim igračima u ovom momentu, nadam se da nam neće trebati inostrani igrači u timu, ali ne isključujem mogućnost da se to desi u periodu koji sledi.

Autor: b92.net

#svetislav pesic

#svetsko prvenstvo

#vladimir lucic