Tripl-dabl za kraj a sada juriš na finale ✊

Kako prenosi portal Mondo, Nikola Jokić je novim tripl-dablom uveo Denver u polufinale Zapada. Sada je njegov Denver u tesnom meču savladao Minesotu 112:109 i tako je zakazao duel sa Finiks Sansima u polufinalu. Srpski košarkaš je bio prvo ime meča, a već posle tri četvrtine imao je tripl-dabl od 18 poena, 12 asistencija i 10 skokova. Do kraja utakmice upisao je 28 poena, 17 skokova i 12 asistecija.

Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Džamal Marej koji je u plejofu uhvatio sjajnu formu i sada je ubacio 35 poena, a tome je dodao 5 asistencija i 4 skoka. Brus Braun i Eron Gordon su imali po 14 poena, a Kevin Koldvel-Poup 10.

Minesota je završila sezonu posle četvrtog poraza od Denvera, a Entoni Edvards sa 29 poena, 8 skokova i 7 asistencija nije dovoljno pomogao svom timu. Karl Entoni Tauns je imao 26 poena i 11 skokova, a Rudi Gober 16 poena i 15 skokova.

Naredni rivali Denvera u plejofu biće Finiks Sansi koji su posle uvodnog poraza od Los Anđeles Klipersa počistili rivala. Nakon pobede 136:130 sada je 4:1 za njih i idu dalje.

Autor: Mondo.rs

#Denver

#Feniks

#Minesota

#NBAMVP

#Nagetsi

#Nikola Jokić

#Nuggets

#Playoff

#Pobeda

#Sansi

#Zapad

#plej-off

#polufinale

#zapadna konferencija