Kapiten Kristal Palasa mogao bi da bude kapitalno pojačanje za Ligu šampiona

Crvena zvezda suvereno vlada domaćim prvenstvom, tako da je samo pitanje trenutka kada će i matematički osigurati titulu šampiona. To znači da će crveno-beli igrati direktno u grupnoj fazi Lige šampiona sledeće sezone, što će biti prvi put da se jedan domaći klub bez kvalifikacija nađe u glavnoj fazi najjačeg evropskog takmičenja.

Stoga u Ljutice Bogdana već uveliko traje prekompozicija tima i planiranje sastava za najjače evropsko takmičenje. Podsećamo da će dosadašnjim uzdanicama Crvene zvezde do početka sledeće sezone biti pridodati i pojačanja u vidu oporavljenog centarhalfa Uroša Spajića, koji se zimus u Zvezdu vratio iz Kasimpaše, a čekaju se i dogovoreni dolasci krilnog napadača Pitera Olajinke iz Slavije Prag i Marka Stamenića, korpulentnog veziste iz Kopenhagena, koji će biti realizovani na leto.

Pored ovih već dogovorenih pojačanja, pojedini mediji tvrde da se beogradski crveno-beli spremaju na specijalnu operaciju povratka bivšeg reprezentativca i trenutnog kapitena Kristal Palasa Luke Milivojevića u svoje redove.

Naime, Luka već 7 dugih sezona igra za redovnog premijerligaša, vremenom je izborio i kapitensku traku, ali u poslednje 2 sezone 32-godišnji Milivojević je sve češće na klupi za rezervne igrače, što ga čini nezadovoljnim svojim statusom u ekipi.

Crvena zvezda je i u nekoliko prethodnih prelaznih rokova pokušavala da stupi u kontakt sa igračem, ali je ugovorna obaveza sa londonskim klubom uvek predstavljala nepremostivu prepreku. S obzirom na to da na leto taj ugovor ističe, čini se da te prepreke više neće biti, ostaje samo dobra volja kluba i igrača, ukoliko obe strane imaju želju da dogovore saradnju.

Navijači Crvene zvezde ga pamte najviše i najlepše po jednom od najlepših golova u večitim derbijima u derbijima u 21. veku, kada je u novembru 2012. godine pogodio sa 30-ak metara za izjednačenje 2:2. Crvena zvezda je taj derbi na kraju dobila rezultatom 3:2.

IZVOR: YT / Delije Zvezda

Milivojević je u Crvenoj zvezdi odigrao sezonu i po, došavši iz Rada u januaru 2012. Postigao je u crveno-belom dresu 7 golova i 6 asistencija, a nakon toga je u julu 2013. godine prodat Anderlehtu za 2.700.000 evra.

Pored Anderlehta, nastupao je još i za Olimpijakos pre Kristal Palasa.

Za reprezentaciju Srbije je odigrao 39 utakmica i postigao 1 gol. Bio je jedna od glavnih uzdanica ekipe i glavni stub sredine terena uz Nemanju Matića u vreme dok je selektor reprezentacije bio Slavoljub Muslin.

Iskustvo Milivojevića u igranju velikih mečeva visokog inteziteta u Premijer ligi, Ligi šampiona (sa Olimpijakosom) i dresu reprezentacije, sigurno bi dosta doprinelo kvalitetu i stabilnosti u veznom redu Crvene zvezde.

Ostaje da visi pitanje ko će u Ligi šampiona sa klupe predvoditi tim Crvene zvezde koji je u nastajanju. Hoće li Miloš Milojević ostati trener, ili će Barak Bahar iz Makabi Haife preuzeti kormilo, ostaje da se vidi. Ili možda neko treći?

Autor: redportal.rs

#luka milivojević