Mnoge svetske zvezde završile u drugoj postavi

Francuski magazin Frans fudbal već tradicionalno svake godine organizuje izbor za najboljeg igrača sveta, koji se smatra najrelevantnijim. Popularnu Zlatnu loptu ove godine, zbog situacije sa pandemijom koronavirusa, neće dobiti niko.

Međutim, Frans fudbal je doneo odluku da je upravo ova godina savršena da umesto izbora za najboljeg igrača sveta napravi izbor za idealnu postavu svih vremena.

U izboru je učestvovalo 140 najeminentnijih svetskih sportskih novinara po izboru ovog francuskog magazina, tako da bi se moglo reći da je odluka vrlo kvalifikovana.

Prema tom izboru, idelnih 11 izgleda ovako: Lav Jašin - Kafu, Franc Bekenbauer, Paolo Maldini - Lotar Mateus, Ćavi - Pele, Maradona - Kristijano Ronaldo, Leo Mesi, Ronaldo da Lima

IZVOR: TW / @francefootball

Izabrana je postava 3-4-3, kako bi se na neki način uguralo što više ofanzivnih zvezda svetskog fudbala. U idealnom timu se tako našlo mesta i za Kristijana Ronalda i za Mesija, ali i za Maradonu i Pelea. Centralni šiljak ovog najmoćnijeg petozupca na svetu predstavlja Nazario da Lima Ronaldo, popularni Zuba.

Čini vam se da neko fali? To se činilo i komisiji za izbor najboljih svih vremena, pa su zbog toga izabrali i drugu postavu. Ona izgleda ovako:

IZVOR: TW / @francefootball

Bufon, Roberto Karlos, Pirlo, Zidan, Ronaldinjo, Johan Krojf... Nije loše za rezevni sastav? 😅

Čak i tada neki od najvećih igrača svih vremena ostaju van tima, pa je napravljena i treća postava, koja bi vrlo ravnopravno mogla da se takmiči i sa drugom i sa prvom, u bilo kom finalu bilo kog takmičenja na svetu. Uostalom, zar Mislite da bi tim sa Platinijem, Anrijem i Van Bastenom od bilo koga strahovao? 💪🏻

IZVOR: TW / @francefootball

Autor: redportal.rs

#drim tim

#frans fudbal

#idealni tim

#najbolja postava

#najbolji igrač

#svih vremena

#zlatna lopta