Ne da na sebe

Kako prenosi portal Mondo, španski teniser Karlos Alkaraz brzopotezno je porazio Danila Medvedeva u finalu Indijan Velsa za samo 73 minuta (6:3, 6:2) i tako se vratio na prvo mesto ATP liste svrgnuvši Đokovića. Istina, Đoković nije imao ni priliku da se brani od napada talentovanog Španca pošto mu je zabranjeno da učestvuje na turnirima u Americi sve dok ne bude i zvanično ukinuta zabrana o ulasku u SAD nevakcinisanima protiv korona virusa.

Zbog toga se prvo mesto Karlosa Alkaraza komentariše na negativan način i postavlja se pitanje da li je uopšte pravi broj jedan. Upravo takvo pitanje dobio je i Danil Medvedev nakon finala Indian Velsa:

Bio si broj jedan, sada je Alkaraz opet broj jedan... Kako vi vidite situaciju sa rangiranjem tenisera s obzirom na situaciju Novaka Đokovića, odnosno činjenicu da nije mogao da igra? Da li mislite da ste pravi broj jedan?

Odgovorio je odmah:

O, da, sto odsto! Novak Đoković jednostavno nije imao sreće što ne može da igra sve turnire i siguran sam da bi svi voleli da ga vide kako igra, pošto je divno gledati ga kako igra. Neverovatan je. Ali, to je što je, znate. Ako ste povređeni, a Rafa je već neko vreme, možemo da kažemo da bi i Rafa bio prvi na svetu, a nije zbog povrede. Ne možemo da znamo pošto je povređen. Isto važi i za Novaka. Naravno da je mogao da igra prošle i ove godine sve turnire, možda bi i renking bio drugačiji, ali ne treba da postoji 'ali'.
Alkaraz je zasluženo broj jedan. Osvojio je najviše poena od svih u poslednje 52 nedelje i tako funkcioniše rangiranje na ATP listi. I bio je broj jedan na kraju godine, to je nešto što ja nisam uspeo, ali ću probati da to učinim u svojoj karijeri.

Novak Đoković neće učestvovati ni na predstojećem mastersu u Majamiju, takođe zbog toga što kao nevakcinisani nedržavljanin SAD nema pravo da uđe u zemlju, a zabrana se ukida tek sredinom maja. Đoković je potvrdio da će njegov prvi turnir biti u Monte Karlu, početkom aprila.

Autor: Mondo.rs