Diskutabilna odluka koja odlaže sve do sezone tenisa na šljaci...

Kako prenosi portal Novosti, ni Indijan Vels, ni Majami. Novak Đoković neće učestvovati ni na drugom mastersu iz serije 1000 u ovoj sezoni. Bila je to javna tajna, koja je samo čekala zvaničnu potrvrdu. A u petak ju je dao direktor turnira, Džejms Blejk:

Sve smo pokušali da Đoković dobije dozvolu da nastupa uz izuzetak (od pravila za vakcinaciju protiv Kovid-19), ali to se nije dogodilo. Naravno, mi bismo, kao jedan od najvećih turnira, voleli da imamo najbolje tenisere na svetu. Uradili smo šta smo mogli. Probali smo da pričamo sa vlastima, ali odluka je bila izvan našeg domašaja.

Njegovo mesto u glavnom delu žreba, koji ne uključuje Sebastijana Kordu zbog povrede, zauzeće Kolumbijac Danijel Elahi Galan, 89. na svetskom rangiranju.

Osvajač 22 grend slem titule pokušao je da uđe u Sjedinjene Američke Države na sve moguće načine, ali to nije bilo moguće. Zemlja kojom predsedava Džo Bajden i dalje zahteva puno pridržavanje postojećih propisa za sve strance koji bi da pređu njene granice. I tako će to biti do 11. maja, kada će vlada SAD okončati vanrednu situaciju i, sa njom, sve mere donete tim povodom koje su još na snazi.

Na sreću moćiće da učestvuje na US Open, na kome nije bio prošle godine, ali da bi učestvovao na dva aktuelna mastersa trebalo mu je izuzeće.

Đoković je osvojio je Ju-Es masters 1000. šest puta. Noletov poslednji zvanični meč desio se u Dubaiju, gde je izgubio od Danila Medvedeva. Pre toga je osvojio Adelajd i, naravno, Australijan open, svoj 22. grend slem, kojim se i izjednačio sa Rafom Nadalom.

Očekuje se da se ponovo nadmeće na Monte Karlo mastersu 1000, od 9. do 16. aprila. To je početak dela sezone na šljaci, tokom kog bi na Rolan Garosu mogao da bude jedan od najvećih klimaksa u teniskoj istoriji.

Autor: Novosti.rs

#Grend Slem

#Indian Vels

#Novak Đoković

#US Open

#atp

#kraj

#lista

#majami

#masters

#ne igra

#ne igranje

#nosilav

#odustajanje

#tenis

#zabrana