Crno-beli izneli svoje viđenje stvari na parketu

KK Partizan savladao je KK Crvenu zvezdu u okviru 21. kola ABA lige rezultatom 92:81 i tako zauzeo 1. poziciju na tabeli pred početak plej-of serije.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Utakmicu je obeležio sukob dvojice igrača Matijasa Lesora i Filipa Petruševa, a o svim nemilim događajima prvo su se oglasili saopštenjem iz crveno-belog tabora.

Ubrzo su se oglasili i iz Partizana i izneli svoje viđenje stvari.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Dan nakon velikog preokreta i pobede protiv Crvene zvezde u punoj Štark areni, čime je naš klub ostao sam na prvom mestu AdmiralBet ABA lige, Partizan Mozzart Bet želi da javno istakne nekoliko važnih stvari:

- Verna podrška navijača je ponos Kluba i ona nedvosmisleno čini Partizan jedinstvenim u svetu. Ipak, sinoć su se u Štark areni videle i čule stvari kojima nije mesto na sportskim borilištima. Ružne reči i ubacivanje predmeta u teren nisu nešto za šta se Partizan Mozzart Bet zalaže i Klub će sigurno sprovesti istragu da utvrdi ko je šta ubacivao na parket.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Incident koji se dogodio na kraju utakmice između Matijasa Lesora i Filipa Petruševa jeste nešto što se na sportskim borilištima dešava, ali smatramo da je reakcija našeg igrača neprimerena i prenagljena. Bez obzira na to šta je dolazilo sa druge strane, igrač Partizana ne sme da reaguje na taj način i Klub će u skladu sa internim disciplinskim pravilnicima koje su svi igrači potpisali sprovesti sa Matijasom propisanu proceduru. Svakako, Partizan Mozzart Bet će učiniti sve da njegovi igrači više nikada ne učestvuju u incidentima i bez obzira da li su isprovocirani ili ne, uvek budu primer sportskog i viteškog ponašanja.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

- KK Partizan Mozzart Bet apeluje na javnost da ipak pokaže određeno razumevanje za uzavrele strasti na sportskom terenu. Kao Klub, razumemo želju kod Lesora, Petruševa i nekolicine drugih momaka kod koji su sinoć sevale iskre, ali želimo da u budućnosti sve ostane u okvirima fer-pleja, kako fizičkog tako i verbalnog.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Verujemo da je puna dvorana i rekord ABA lige samo uvod u još spektakularnih utakmica ove sezone. Učinimo svi zajedno da to budu predstave za primer - stoji u saopštenju.

Autor: redportal.rs

#ABA Liga

#kk crvena zvezda

#kk partizan

#saopstenje

#veciti derbi