Najbolji teniser sveta upisao novu nedelju na vrhu ATP liste

Prvi reket sveta Novak Đoković ovog ponedeljka započeo je 379. nedelju na vrhu ATP liste i tako nastavio da uvećava rekord.

On je prošle nedelje u polufinalu turnira u Dubaiju izgubio od Rusa Danila Medvedeva i tako ovg ponedeljka ima 7.160 bodova (180 boda više u odnosu na prethodnu nedelju).

Drugi na listi je Španac Karlos Alkras (6.780), a slede ga Grk Stefanos Cicipas (5.805), Norvežanin Kasper Rud (5.560) i Amerikanac Tejlor Fric.

Ruski teniser Danil Medvedev koji je osvojio Dubai pobedom nad ruskim teniserom Andrejom Rubljovim napredovao je za 1 poziciju i sada je 6. teniser sveta.

Danac Holger Rune napredovao je za dva mesta i sada je osmi igrač na planeti, dok je Španac Rafael Nadal otišao korak unazad i zvanično je deveti teniser sveta, a Top 10 kompletira Kanađanin Feliks-Ože Alijasim.

Podsetimo, Đokoviću je i ove godine zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države pa je tako uskraćen za pravo da se bori za novih 2.000 bodova, a da bi izgubio 1. mesto na ATP listi Karlos Alkaraz i Stefanos Cicipas moraju da osvoje oba turnira u Majamiju i Indijan Velsu.

Autor: redportal.rs