Crno-beli na krilima navijača ubedljivo pobedili nemački tim

Košarkaši Partizana nakon teškog poraza od Fenera pred svojim navijačima, ovog puta su upisali veliku pobedu nad berlinskom Albom rezultatom 88:74 u 26. kolu Evrolige.

Crno-beli su se tako revanširali Albi za poraz u 1. kolu Evrolige, ali nisu anulirali razliku sa početka sezone. Tada je rezultat bio 100:87.

Crno-beli su na krilima navijača upisali veliku pobedu, a najefikasniji je bio Aleksa Avramović koji je upisao 19 poena, kapiten Kevin Panter postigao je 16 poena, Zek Ledej 13, a 10 Matijas Lesor uz 18 indeksnih poena.

Nakon pobede trener crno-belih Željko Obradović je izjavio:

- Čestitam mojim igračima jer su pobedili bitnu utakmicu pogotovo su bili dobri u trećoj četvrtini koja je i bila ključ pobede - rekao je Željko Obradović.

Partizan je nakon 2 poena prednosti na poluvremenu odigrao neverovatno treću četvrtinu sa ubačenih 35 poena, a primljenih samo 9:

- Pokušavamo da shvatimo gde smo grešili na poluvremenu i da to ispravimo. Imamo lajv skauta i sjajan mladi stručni štab koji odlično radi svoj posao i čestitam im na tome. Videli smo da moramo da budemo bliže igračima i da ne damo lak šut pa smo igrali fenomenalnu odbranu i dali Albi samo 9 poena pa bili razigrani u napadu i nekada se to desi, energija iz odbrane ti da poene u napadu pa smo posle pali u četvrtoj četvrtini. Moramo da vratimo film, jer setimo se Albe primili smo 100 poena, pa sada 74. To j emnogo realnije u odnosu na prvu utakmicu, Alba se dobro kreće bez lopte, bek dorom kažnjavaju i vraćamo se na situacije iz prvog poluvremena gde smo iz straha pustili da šutiraju i to je ključ utakmice - objasnio je Obradović.

IZVOR: YT / BC Partizan TV

Autor: redportal.rs

#alba

#evroliga

#partizan

#zeljko obradovic