Srbija igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svetsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 20.00 časova igra odlučujuću utakmicu u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo. 💪🏻

U hali Aleksandar Nikolić stiže rasterećena Velika Britanija koja je bez šanse za plasman i zauzima poslednje mesto u grupi.

Selektor Srbije Svetislav Pešić izabrao je 12 igrača koji će večeras imati zadatak da se izbore za mesto na Mundobasketu koje se održava u avgustu ove godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Spisak igrača za večerašnji meč:

Aleksa Avramović (Partizan/Srbija)

Ognjen Dobrić (Crvena zvezda/Srbija)

Marko Gudurić (Fenerbahče/Turska)

Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost/Crna Gora)

Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen/Nemačka)

Stefan Jović (Saragosa/Španija)

Luka Mitrović (Crvena zvezda/Srbija)

Filip Petrušev (Crvena zvezda/Srbija)

Aleksa Radanov (Peristeri/Grčka)

Dušan Ristić (Galatasaraj/Turska)

Boriša Simanić (Saragosa/Španija)

Uroš Trifunović (Partizan/Srbija)

Pred odlučujuću utakmicu Pešić je izjavio:

- Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo i po prvi put su u ovom formatu. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po dana. Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je u ponedeljak pred nama nova šansa koju smo zaslužili. Važno je da ovih šest igrača što su se priključili nakon obaveza u Evroligi što je bolje uključimo u sistem igre. Dobra stvar je što su oni već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo. Velika Britanija će biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šansu koja im se ukaže. Zbog toga, zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni. Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve igrače koji su dali svoj doprinos reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama - rekao je selektor Pešić pred meč sa Britancima.

Autor: redportal.rs