Još jedna neizvesna završnica tima iz Humske 🏀

Dobro pamtim sve, sve što bilo je!

Tako glase stihovi pesme navijača Partizana koji, kada je košarka u pitanju, imaju šta da pamte.

Jedna od situacija sa košarkaškog terena koja će se, kako grobari kažu, pamtiti ceo život je finale ABA lige iz 2010. godine i utakmica između Cibone i Partizana. Podsetimo se da je tada čuveni Dušan Kecman za samo 0,6 sekundi pred kraj postigao koš sa više od pola terena i rezultatom 74:75, nakon velikog preokreta, doneo svom timu šampionski prsten i titulu prvaka Jadranske lige.

Nešto slično se desilo ovog vikenda u dvorani Ranko Žeravica kada su košarkaši Partizana ugostili ekipu Mege i odigrali, kao po običaju, meč sa neizvesnom završnicom.

Mega se držala čvrsto tokom većeg dela meča i imala je prednost od čak 19 poena razlike.

U drugom poluvremenu, kapiten Partizana Novica Veličković je svojom novom trojkom doveo crno-bele u prednost prvi put na ovom meču. Ognjen Jaramaz je dobrom igrom potvrdio prednost od +4. Međutim, Mega se nije dala i serijom od 6:0, samo 1 minut pred kraj meča, držala neizvesnu završnicu do samog kraja.

Ovu dramu je rešio krilni centar Partizana Rašon Tomas koji postao junak!

Šta se desilo?

Partizan je na 6 sekundi do kraja imao 6 desetinki za napad, Mekintajer je pronašao Tomasa, Tomas je izbacio loptu u, čini se, poslednjoj stotinki napada i POGODIO!

Ostalo je još 4 sekunde za napad Mege koji nisu iskoristili. Pobeda je pripala Partizanu!

Zvanična Instagram stranica ABA lige uporedila je čuvenu trojku Dušana Kecmana sa košem Rašona Tomasa, koji su, samo 0,6 sekundi pre kraja, uspeli da postignu koš i donesu pobedu crno-belima!

Kako je to izgledalo, pogledajte u nastavku:

View this post on Instagram

A post shared by ABA Liga (@aba.liga)

IZVOR: IG / @aba.liga

U videu ispod pogledajte i poslednji napad Partizana i Mege:

IZVOR: YT / Partizan Beograd

Autor: redportal.rs

#ABA Liga

#MEGA

#kk partizan

#poslednji napad

#utakmica