Argentinac će vrlo brzo zaigrati u Evroligi

Februar se polako završava, a to je znak da jedno od najvećih pojačanja Zvezde dobija pravo da nastupi u Evroligi. Fakundo Kampaco došao je u crveno-bele redove na velika vrata, ali je vrlo brzo doživeo razočaranje zabranom nastupa u Evroligi.

Ipak, Argentinac nije rešio da ode iz Zvezde već je ostao da 2 meseca igra ABA ligu i Kup Radivoja Koraća koji je i osvojio. Kampaco se nalazi u Argentini gde će nastupati za svoju državu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Za argentinske medije Kampaco je govorio o tome kako je došao u Zvezdu i kako se oseća:

Vratio sam se u Evropu jer sam znao da ću jednostavnije pronaći angažman nego u SAD. Pojavila se Crvena zvezda, dala mi priliku da igram i osećam se važni. Ljudi su mi pokazali mnogo ljubavi i veoma sam srećan tamo.

I potom nastavio:

Odlučio sam se za Crvenu zvezdu jer je Luka Vildoza igrao tamo i dopao mi se izazov da se takmičim u Srbiji, igram Evroligu sa jednim srpskim klubom.

A govorio je i o kazni:

To je bilo izvan mojih ruku. Kada samo potpisao za Crvenu zvezdu, zabrana je odjednom povećana. Razumem sve uključne strane, ali na kraju sam se našao usred svega toga.

Autor: redportal.rs

#Argentina

#aba

#evroliga

#kampaco

#zvezda