Slavni nekadašnji teniser otkrio da je plakao u zatvoru dok je gledao Novakove mečeve

Nekadašnji najbolji teniser sveta Boris Beker zahvalio se srpskom teniseru Novaku Đokoviću na podršci koju mu je pružio dok se nalazio u zatvoru u Britaniji.

On je dodao da Đokovića smatra verovatno najboljim igračem svih vremena.

Tokom predstavljanja dokumentarca na Berlinskom filmskom festivalu o njegovim igračkim uspesima i teškoćama na koje je naišao nakon karijere, bivši nemački teniser je otkrio da je Đoković uvek bio uz njega.

- Đoković je postao član porodice. Znate da smo imali dugogodišnju profesionalnu saradnju i da smo je prekinuli 2016. Novak me je podržavao dok sam bio u zatvoru. Izdržavao je moju porodicu. Plakao sam kada sam video da Novak osvaja turnire. Veoma sam ponosan na činjenicu da je verovatno jedan od najvećih igrača svih vremena deo priče o meni - izjavio je Beker, prenosi B92.

Beker je bio Đokovićev trener od 2013. do 2016. godine. Đoković je tada osvojio šest grend slem titula, a do sada ukupno 22.

Đoković u tom dokumentarcu, ističe kako je od Bekera dobio mentalnu snagu neophodnu za igru pod pritiskom.

- Sjajan je osecaj biti slobodan. Svi moramo da se usavršavamo. Drugo je pitanje da li je to moguće. U stanju sam da obnovim svoj život i nadam se da ce film pokazati aspekt mog života koji javnosti nije toliko poznat - izjavio je Beker.

Beker je proveo 30 meseci u zatvoru u Britaniji zbog kršenja pravila o bankrotu prikrivanjem imovine od oko 3,1 milion dolara kako bi izbegao plaćanje dugova.

Autor: B92.net

#boris beker

#novak djokovic

#tenis