Strateg Partizana osvrnuo se na pitanje termina utakmice 24. kola

Partizan će sutra od 17 časova gostovati Spartaku sa ciljem da između dva evropska duela sa Šerifom popravi utisak na domaćoj pozornici gde je u prethodnom kolu pretrpeo debakl od novosadske Mladosti (0:4). Susret u Subotici predstavljaće za crno-bele priliku da na megdanu rivalu koji u prva dva prolećna kola nema osvojen bod održe korak u odnosu na lidera Crvenu zvezdu, a Gordan Petrić je pred put na sever Srbije istakao da je pred njegovim timom težak zadatak.

- Ulazimo u ritam četvrtak-nedelja i nadam se da ćemo ostati duže u njemu. Igramo protiv ekipe koja je izgubila oba meča. Protiv Čukaričkog su možda mogli da uzmu i bod. Idemo Spartaku posle Evrope i nadam se da su igrači spremni za ono šta nas čeka. Sve ekipe imaju kvalitet svi se bore za neko mesto. Spartak za opstanak. Iskusni su i navikli da igraju ovakve mečeve - rekao je šef stručnog štaba Partizana.

Petrić se ovom prilikom osvrnuo i na polemiku večitih rivala oko termina odigravanja derbija zakazanog za 24. kolo.

- Ne znam pravilnik, ali ono što mogu da vidim jeste da su se dva kluba javila. Ako Zvezda i Partizan odlučuju nikad se neće dogovoriti. To je tragedija, da dva kluba ne mogu da se dogovore oko jednog trenima. Ako Zajednica odlučuje, onda treba da kažu i gotovo. Nama znači jedan dan duže odmora, to je normalno, da se odmore. Ali to će možda da se desi Zvezdi sledeće godine. Ako budem sledeće godine i ako se slično desi, rekao bih da izađemo u susret ekipi koja je imala manje odmora. Ako ide u krug, nikad se Zvezda i Partizan neće dogovoriti. Ukoliko već ne mogu, onda postoji pravilnik i zna se šta sledi posle toga. Ako treba da igramo u sredu, igraćemo, ukoliko treba u četvrtak, igraćemo. Moramo da izađemo. Slično je bilo u Kruševcu. Ko odlučuje? Sudija ili neko tamo. Ako sudija odlučuje, onda nema šta da se čeka - kazao je Petrić.

Autor: redportal.rs

#Gordan Petrić

#crvena zvezda

#derbi

#partizan