Crno-beli uspešno koračaju ka TOP 8

Košarkaši Partizana odigrali su fantastičnu utakmicu na gostovanju u Minhenu protiv ekipe Bajerna u okviru 24. kola Evrolige.

Crno-beli su igrali čvrsto i sigurno tokom čitavog meča, da bi na poluvremenu otišli na odmor sa 6 poena prednosti, a pred početak poslednje četvrtine imali su 20 poena prednosti. Ipak domaćin je uspeo da ublaži poraz za konačan rezultat 71:82.

Crno-beli su imali veliku podršku navijača, više od 2.000 grobara bodrilo je Partizan do pobede, a nakon 13. trijumfa u Evroligi usledilo je novo sada već tradicionalno slavlje igrača i navijača.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Kevin Panter sa postignutih 19 poena, Matijas Lesor je upisao 16, dok je Džejms Naneli imao 15 poena.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

Trener Partizana Željko Obradović nakon nove pobede izjavio je:

- Svaka utakmica u Evroligi je važna za nas. Imali smo nekoliko problema pre utakmice. Papapetru čak nije ni mogao da putuje sa nama i trening smo radili sa samo osam igrača. Zek Ledej, Alen Smailagić i Uroš Trifunović su se osećali veoma loše i ostali su u hotelu. Želim da zahvalim svim tim momcima što su pronašli energiju da pomognu timu da igraju utakmicu danas. Želim da čestitam mom timu, jer verujem da smo odigrali veoma dobru utakmicu, pogotovo na kraju druge i treće četvrtine. Videla se razlika. S druge strane, korektno je reći da je Bajern igrao bez veoma važnih igrača. Znam koliko je teško kada vam fali jedan igrač, a mogu samo da zamislim koliko je Andrei Trinkijeriju bilo teško da igra mnogo utakmice bez, verovatno, ključnih igrača. Veoma sam srećan što smo izborili pobedu i naravno moram da spomenem neverovatnu podršku koju smo imali od naših ljudi, hvala im. Prate nas svuda, ovde je večeras bila veoma dobra atmosfera i želim da zahvalim ljudima iz Bajerna na gostoprimstvu pre i tokom utakmice - rekao je popularni Žoc.

Crno-beli se okreću regionalnom takmičenju, kada u nedelju od 19.00 časova dočekuju ekipu Borca iz Čačka, a nakon toga sledi takmičenje u Kupu Radivoja Koraća u Nišu.

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#bajern

#evroliga

#kk partizan

#zeljko obradovic