Crno-beli žele novu pobedu za TOP 8

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 časova gostuju ekipi Bajerna u Minhenu u okviru 24. kola Evrolige.

U prvom delu sezone, crno-beli su 29. decembra savladali Bajern u Štark areni sa 83:77.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

Pred večerašnji meč trener crno-belih Željko Obradović izjavio je:

- Imamo iskustvo iz prve utakmice protiv njih. Izuzetno čvrsta, jaka, agresivna odbrana, prisutna u svakom momentu i ekipa koja se nijednog trenutka ne predaje. Mi smo ovde protiv njih vodili i sa 15 poena razlike i ušli smo u neizvesnu završnicu. Takva im je bila i poslednja utakmica, protiv Barselone u gostima. Gubili su celu utakmicu, onda su imali zadnji posed i šansu da pobede. Oprez veliki, svesni smo da igramo protiv dobrog tima, koji može da igra sa različitim postavama i sa četiri mala i sa četiri visoka, sa dosta preuzimanja, sa uobičajenim stvarima, da njihove petice mogu da šutiraju za tri poena. Pre svega Hanter, koji nikada pre toga nije bio igrač koji se izvlačio na šut, a sada imaju i specijalan napad za njega. Voditi računa o svakom igraču i igrati sa 40 minuta koncentracije, to je ono što bismo voleli da vidimo tokom utakmice - istakao je Obradović. 

Drugi kapiten Partizana Danilo Anđušić izjavio je:

- U Minhenu sigurno neće biti laka utakmica, jer je Bajern u odnosu na našu prvu koju smo igrali dosta pojačan. Doveli su neke igrače i oporavili su se neki povređeni igrači. Očekuje nas jako težak meč. Oni su jako kvalitetan tim, što pokazuju igre u poslednje vreme. Neće biti ni malo lako, ali ja se nadam da ćemo kontrolisati utakmicu, kao što smo igrali u poslednje vreme, bez obzira da li igramo kod kuće ili u gostima, i da ćemo ostvariti pobedu. Znamo koliko bi nam ta pobeda značila za nastavak takmičenja, jer bi nam se time otvorila vrata plej-ofa i onda bismo mogli da držimo stvari u svojim rukama. Svi smo silno motivisani, pozitivni, spremni, nadamo se još jednoj pobedi - poručio je Anđušić. 

Crno-beli se nakon 23 odigrana kola imaju skor od 12 pobeda i 11 poraza i nalaze na 7. mestu i dele isti skor sa Makabijem, Valensijom i Žalgirisom, ali su zbog bolje koš razlike najbolje pozicionirani.

Večerašnji protivnik Partizana ima skor od 9 pobeda i 14 poraza i nalaze se na 14. mestu.

Autor: redportal.rs

#bajern

#evroliga

#kk partizan