Najnoviji napadi dolaze od američkog teniskog novinara Bena Rotenberga, koji barata sa pogrešnim podacima kako bi obezvredio uspeh Novaka Đokovića u Melburnu i to mu nije prvi put.

Novak Đoković je načinio pravo čudo u Australiji i uspeo je da osvoji svoj drugi trofej u 2023. godini, a svoj 22. Grend slem u karijeri. On je u finalu Australijan opena slavio protiv Stefanosa Cicipasa sa 3:0, čime se domogao 10. trofeja u Melburnu.

Međutim, izgleda da se nisu baš svi obradovali ogromnom uspehu srpskog tenisera.

Najnoviji napadi dolaze od američkog teniskog novinara Bena Rotenberga, koji barata sa pogrešnim podacima kako bi obezvredio i umanjio uspeh Novaka Đokovića u Melburnu i to mu nije prvi put.

On je ponovio neistinu da je Đokovićevo finale sa Stefanosom Cicipasom bilo slabije gledano u Australiji od prošlogodišnjeg finala Rafe Nadala i Danila Medvedeva, a zatim je podacima iz SAD želeo da ponudi još jedan dokaz o nedovoljnoj atraktivnosti o meču za titulu u Melburnu.

Rejting finala AO je znatno je opao, posebno u muškoj konkurenciji, gde je Đokovićeva 10. pobeda bila "najmanje gledano muško finale u poslednjoj deceniji“ po Ostinu Karpu. Nije samo američki fenomen, televizijski brojevi u Australiji su takođe značajno smanjeni - napisao je Rotenberg.

Prema američkim merenjima finala u Melburnu gledanost finala je bila slabija za čak 36 odsto u SAD, što je verovatno tačno, ali taj trend nije imala i Australija kao što tvrdi Rotenberg.

Zvanični podaci u Australiji, govore nešto sasvim drugo! Te podatke je objavio novinar Stjuart Frejzer u tviter prepucavanju sa bivšom australijskom teniserkom Rene Stabs.

Organizator Australijan opena je u zvaničnoj objavi gledanosti finala poručio da je meč Đoković - Cicipas gledalo u "piku" 2.311.000 gledalaca, a prosečno 1.747.000, dok Rotenberg i Stabs prenose pogrešna merenja koja kažu da je zabeležen pad od 300.000 gledalaca u odnosu na prošlogodišnje finale (1.3 miliona Đoković - Cicipas, 1.6 miliona Nadal - Medvedev).

Zahvaljujući pobedi na Australian Open-u Novak Đoković uspeo da se vrati i na 1. mestu na ATP listi, kao i da se izjednači sa Rafaelom Nadalom na vrhu liste tenisera sa najviše osvojenih titula na najprestižnijim turnirima u ovom sportu.

Međutim, upravo to je ono što je mnogima i zasmetalo, te sada traže načine da nipodaštavaju uspeh našeg tenisera.

Autor: RedPortal

#novak djokovic