Trener crno-belih govorio je pred gostovanje Žalgirisu

Košarkaši Partizana upisali su novu pobedu u Evroligi i sada se nalaze na 9. poziciji sa 11 pobeda i 11 poraza.

Već danas se okreću pripremama i gostovanju u Kaunasu protiv ekipe Žalgirisa koji ih očekuje u petak u okviru 23. kola najelitnijeg evropskog takmičenja.

Trener crno-belih Željko Obradović govorio je pred predstojeći meč:

- Žalgiris igra mnogo bolje na svom terenu pogotovo se to vidi u procentu šuta koji je za nekih 10 odsto veći kod kuće nego na strani, takođe i broj skokova kako pod njihovim košem tako i pod protivničkim. Oni na pozicijama 2 i 3 imaju dominantne igrače i pokušavaju da igraju na niskom postu, gde je i Šmits odličan uz probleme sa povredama nalaze rešenja na spoljnim pozicijama i plus Ulanovas koji je opasan, a i Lekavičijus koji je brz pokreće ritam, a to su neke bitne stvari o kojima razmišljamo - rekao je trener crno-belih.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Partizan je prvi meč u Beogradu dobio rezultatom 87:76, a mnogi su bili impresionirani brzinom i pokretljivošću litvanskog tima.

- I za nas i za njih je ovo vrlo važna utakmica, mi smo gledali sve što su igrali u zadnje vreme, gledaćemo ih i večeras protiv Efesa. Oni imaju mnogo preuzimanja, teraju protivnika da gubi loptu, imaju mnogo bolji procenat šuta kod kuće i mnogo su agresivni - objasnio je trener Partizana.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Da li su njegovi izabranici u usponu forme ili je nešto drugo u pitanju?

- Ja mislim da mi igramo bolju odbranu i tu sve počinje, a i da igramo pametnije u napadu. Ja sam prezadovoljan ovom činjenicom odnosa izgubljenih i ukradenih lopti, pogotovo kako smo igrali u poslednje 2-3 utakmice i to je neki put kojim moramo da težimo da idemo znači da osvojene lopte budu nešto što je prepoznatljivo u igri Partizana uz manje izgubljenih pogotovo nepotrebnih kao na startu sezone i da svi učestvuju na skoku što je jako bitan segment igre - zaključio je Željko Obradović.

Autor: redportal.rs

#evroliga

#kk partizan

#zalgiris

#zeljko obradovic