Nole No. 1 😎

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković je na Australijan openu ostvario svoj 10. trijumf, uzeo je 22. grend slem tituli i popeo se na prvo mesto na ATP listi. Jednim potezom.

Iako su mnogi pričali da je imao lak žreb i da se prošetao do titule, on je ovoga puta pobedio dvojicu igrača iz prvih 10 na listi ATP na putu do trofeja. Prvo je vrlo lako savladao Rusa Andreja Rubljova, šestog na ATP listi u tom momentu, a onda je pao i Stefanos Cicipas u finalu, trenutno treći, a pre Australijan opena četvrti na listi. 

Verovali ili ne ovo je Novakova 94. titula u karijeri. Na čak 57 turnira koja je igrao, uvek je morao da dobije 2 ili više igrača iz prvih 10 sa ATP liste najboljih.

Sada je poklekao pred njim i Stefanos Cicipas, trenutno treći na planeti.

Kako je sam Cicipas rekao na pitanje da li zaista misli da je Novak najbolji:

Ništa ja ne izmišljam, to su brojke.

Dok je Novak osvojio 57 titula pobedama nad dva ili više Top 10 igrača, Federer je to uradio "samo" 39 puta, dok je Nadal na 37 takvih osvojenih pehara. S obzirom da trojica velikih rivala imaju sličan broj ukupnih titula u karijerama, jasno je koliko se puta Nadalu i Federeru namestio dosta lakši žreb u odnosu na našeg šampiona.

Autor: Mondo.rs