Neka slavi ova kuća 😁

Atletska sezona u dvorani 2023. nije mogla bolje da počne 😍. Ovog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za starije juniore i juniorke u Atletskoj dvorani na Banjici, a naši atletičari uspeli su da postave čak 8 nacionalnih rekorda u konkurenciji mlađih juniora/-ki 🥳🥳🥳.

Prvog dana takmičenja Maša Rajić (POŽ) istrčala je fantastičan rezultat na 1500 m, koji je ujedno novi državni rekord - 4.25,19. Ono što je zanimljivo jeste da je samo 2 dana ranije Saima Murić (NOP) istrčala državni u ovoj disciplini (4.27,59), koji je Maša uspela da nadmaši. Nema sumnje da će ove 2 devojke biti jedna drugoj konkurencija tokom čitave sezone. 

Takođe, u istoj disciplini samo u muškoj konkurenciji rekord je postavio Aldin Ćatović (NOP) rezultatom 3.56,76. Aldin je sutradan, drugog dana takmičenja, oborio rekord i na 800 m sa 1.55,51.

Foto: redportal.rs/SAS

Najbrža mlađa juniorka, Tamara Radojičić (VNS) postavila je novi rekord Srbije na 60 m, koji je sada 7.59 s. 

Strahinja Radaković (VNS) nadmašio je sebe u trci na 60 m prepone rezultatom 7.59 s i oborio rekord u starije juniorskoj konkurenciji.

Foto: redportal.rs/SAS

Drugi dan takmičenja postavljena su 3 najbolja rezultata za starije pionire/-ke. Sergej Kostić (HMK) je trku na 3000 m istrčao za 9.07,85. 

Milica Glogovac (CZB) pobedila je u višeboju i postavila novi najbolji rezultat, koji je sada 3441 bod, kao i Strahinja Zdravković (MLZ) u muškoj konkurenciji sa 3503 boda.

- Raduju me rezultati sa državnog prvenstva za juniore/-ke, puno naših juniora i juniorki je uspelo da bude bolje od nacionalnih i ličnih rekorda, rezultatski progres je izuzetno vidljiv i to nam pokazuje da smo na dobrom putu. Neki su već zabeležili i nastupe za seniorsku reprezentaciju Srbije, sigurno da im je to dalo vetar u leđa i dodatni motiv da budu još bolji. Februara 11. nas očekuje Balkanski šampionat u dvorani, a 15. 2. i Belgrade indoor meeting, koji će biti uvod u nacionalni seniorski šampionat. Glavno takmičenje je EP u dvorani u Istanbulu, gde očekujem da budemo što brojniji i uspešniji - rekao je savezni selektor Edin Zuković.

Sava osiguranje je zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza.

Foto: redportal.rs/SAS

Autor: redportal.rs