Za sada, pet imena se ističe u trci za MVP!

Krajnji rok za razmenu u NBA ligi brzo se bliži, jer glasine počinju da se zahuktavaju, a  All-Star vikend brzo će doći. Igrači širom lige nastavljaju da se zalažu za nagrade na kraju sezone, a neka nova imena ulaze u trku.

Krosover će proveravati lidere u prvih šest kategorija nagrada tokom cele NBA sezone. Ovde vidimo trke koje trenutno stoje.

NAJVREDNIJI IGRAČI

1. Nikola Jokić, Nuggets

Nagetsi su bili zaključani, pobedili su u osam od poslednjih 10 utakmica i drže prednost od 2,5 utakmica ispred Zapada. Jokić je bio na čelu njihovog uspeha sa prosečnim poenima od 25,1 poena, 11,0 skokova i 9,9 asistencija. Njegov impresivan učinak i uspeh Denvera samo su ojačali Jokićev MVP slučaj.

2. Luka Dončić, Mavericks

Maveriksi su se u poslednje vreme smirili, izgubivši sedam od poslednjih 10 utakmica. Ipak, Dončić je pomogao Dalasu da ostane izjednačen za šestog nosioca na Zapadu, dok je u proseku imao 33,8 poena u ligi, uz 9,1 skok i 8,6 asistencija.

3. Jayson Tatum, Celtics

Seltiksi su povećali svoje vođstvo na istoku (3.0 utakmice) dok su objavili najbolji neto rejting u ligi (+5.7). Tejtumov uticaj se ne može poreći, jer on u proseku beleži 31,0 poen i 8,6 skokova pri šutu od 46,8%.

4. Joel Embiid, 76ers

76ersi su tiho poboljšali svoju poziciju na istoku, pobedivši u osam od poslednjih 10 utakmica. Iako je propustio vreme zbog bolova u levom stopalu, Embiid je bio sjajan kada je na terenu, postižući u proseku 33,4 poena pri 53,2% šuta.

5. Giannis Antetokounmpo, Bucks

Antetokounmpo se vratio za Bakse u ponedeljak uveče nakon što je propustio pet utakmica zbog bolova u levom kolenu. Nastavio je tamo gde je stao, ubacivši 29 poena i 12 skokova u pobedi. Moraće da nastavi u istom ritmu i ostane zdrav kako bi MVP trka bila zanimljivija.

Autor: RedPortal