Izjava nakon pobede na Australian open napravila haos

Kako prenosi portal Mondo, srpski teniser Novak Đoković izazvao je veliku pažnju nakon što je oduvao domaćeg tenisera Aleksa de Minora na Australijan openu. Nismo navikli da je Đoković toliko otvoren u izjavama, pa je nakon ubedljivog trijumfa, nabacio osmeh i poručio da je "bio tako ubedljiv jer je baš tako hteo", posle čega su se mnogi setili da je De Minor pre godinu dana bio jedan od najglasnijih u obračunu sa Noletom zbog deportacije.

Nije mu to Đoković oprostio, pitanje je da li i Australiji, a zbog reči srpskog tenisera podigla se velika bura u tamošnjoj javnosti tako da je u odbranu najboljeg tenisera iz Australije stao i poznati novinar Nil Mičel.

Mičel je jedan od najistaktuntijih radijskih novinara u čitavoj Australiji i pokriva sve teme od politike do sporta, a nakon što je Novak Đoković pregazio Aleksa de Minora, nije mu se dopao način na koji se poneo u pobedi, s tim da je takav tok razgovora inicirao bivši teniser Džim Kurijer:

Ne marim preterano za tenis, ali nadam se da Novak Đoković neće osvojiti Australijan open. Srpski teniser je 'pecnuo' De Minora posle meča zbog onoga što se desilo pre godinu dana kada je bio deportovan. Jasno je da je Đoković hteo da ga obriše sa terena, i jeste na kraju, ali je bio ekstremno neprijatan posle pobede. Treba da deportuju Novaka zato što se tako poneo posle pobede.

Autor: Mondo.rs

#De Minor

#Deportacija

#Grand Slam

#Novak Đoković

#Pobeda

#Ubedljiv

#aleks

#atp

#australian open

#favorit

#nole

#novak

#oduvao

#đoković