Košarkaš iz Sombora ne posustaje za najvećim NBA zvezdama

Nikola Jokić važi za finog, povučenog i skromnog momka. Međutim kada izađe na košarkaški teren pretvara se u pravu zver!

Svi se sećamo njegovog čuvenog statusa na Fejsbuku iz 2011. godine kada je, uprkos očiglednom višku kilograma, voleo i igrao basket svim srcem.

IZVOR: TW / @IgorCurkovic

Sada Nikola Jokić, igrač Denvera, važi za jednog od najvećih zvezda i najboljih igrača najjače košarkaške lige sveta!

Za samo nekoliko godina napravio je neverovatnu transformaciju i potpuni preokret u svom životu, što nam jasno govori da nikad ne treba odustajati od svojih snova, uprkos svemu.

Ove godine čuveni Jokara je, po mišljenju uglednog ESPA, 10. najbolji košarkaš NBA lige.

Jokić je i jedini visoki igrač u prvih 10 najboljih, ali je u odnosu na prethodnu sezonu, pokvario svoj plasman. Pred start 2019/20. bio je rangiran kao 7. igrač NBA lige, dok su se sada dvojica igrača našla ispred njega.

U opisu Nikole Jokića, zvezde Denvera, navodi se sledeće:

- Pokazao je kako može da pomogne timu na nekoliko načina - protiv Jute Džez, tražili su da bude poenter, beležio je prosečno 26,3 poena. To je palo na 24,4 poena protiv Klipersa, ali je Jokić dominirao u skoku 13,4 i prosečno beležio 6,6 asistencija. Iako je bio limitiran faulovima protiv šampiona Lejkersa, prosečno je pogađao 58 % šuteva za 2 poena - navodi ESPN.

Čestitamo čuvenom Jokari na ostvarenom plasmanu i želimo mu još puno uspeha u NBA takmičenju!

Nedavno je Jokić dobio i sopstvenu liniju patika, a više o tome pročitajte ispod:

Autor: redportal.rs

#NBA

#Nikola Jokic