Sve je sada na meču Holandija - Nemačka

Kako prenosi portal Novosti, ne zavisi sve od izabranika Tonija Đerona koji moraju da gledaju Nemačku i nadaju se porazima pancera u naredna dva meča.Da bi Srbija prošla dalje Nemci bi morali da budu poraženi od Holandije i Norveške, što nije nemoguće, s tim da bi Vikinzi u poslednjem kolu protiv tima Alfreda Gislasona mogli da kalkulišu, biraju rivala u nokaut rundi, da li da idu na Španiju ili Francusku.

Dobra stvar je što smo izgubili od Nemačke samo golom razlike (33:34), pa bi i solidna prednost od dva-tri pogotka protiv Holandije mogla da nas odvede među osam najboljih. Sve će biti poznato danas u drugom kolu, pod pretpostavkom da Nemačka izgubi od Holandije.

Što se meča sa gaučosima tiče nervozno je Srbija počela utakmicu, nikako nije uspevala da slomi otpor borbenog rivala, pa se na odmor otišlo sa samo dva gola prednosti 12:10. Nastavak meča doneo je ono što smo svi priželjkivali, mnogo bolju igru naše selekcije i rutinsku pobedu od šest golova razlike.

Srbija sada ima gol razliku +12 (123:111), a Holandija +11 (87:76) s tim što pomenuta reprezentacija tek treba da odigra meč druge runde. Naša selekcija će poslednji susret u grupi odigrati u ponedeljak od 18 sati upravo protiv Holandije.

Autor: Novosti.rs