Britanac senzacija ovogodišnjeg Australian opena

Kako prenosi portal Mondo, Endi Marej postao je ljubimac navijača na Australijan openu ovog januara, iako je ispao već u 3. kolu, u duelu protiv 25. tenisera sveta, Roberta Bautiste Aguta. I u tom susretu svi su navijali za njega nakon njegove velike borbe sa teškim povredama kuka i operacijama, a pogotovo posle načina na koji je dobio meč 2. kola protiv Tanasija Kokinakisa - u četiri sata ujutro.

Marej se zato oglasio na društvenim mrežama u subotu uveče po australijskom vremenu i iako sigurno umoran ostavio je poruku koja najavljuje ono što je sada već očigledno - u njemu ima još vrhunskog tenisa i boriće se za velike rezultate i u budućnosti. To je nagovestio i ovom objavom:

Pre dva dana sam slučajno naleteo na doktora koji mi je 2017. rekao 'dobra vest je da tvoj problem sa kukom može da bude rešen, ali je loša da nećeš moći da igraš profesionalni tenis'. Mislim da smo razbili taj mit u poslednjih pet dana. Laku noć.

Da je Marej u pravu dokazuje i to što je njegov meč protiv Kokinakisa bio najduži koji je odigrao u karijeri - trajao je čak pet sati i 45 minuta. Ako je to izdržao, ostao na nogama i još pobedio, jasno je da nije gotov, iako je i sam prethodnih godina bio uplašen od kraja karijere. S obzirom na takvu potrošnju, nije iznenađenje to što je Marej uspeo da odigra jedan sjajan set protiv Bautiste-Aguta, kojim je izjednačio u tom meču na 1:1 pobedivši u taj-brejku 9:7, ali je Španac potom ipak priveo meč kraju osvojivši naredna dva seta 6:3 i 6:4.

Marej odlazi na zasluženi odmor.

Autor: Mondo.rs

#4 sata

#5 sati

#Endi

#Grand Slam

#Marej

#Pobeda

#Poraz

#Senzacija

#australian open

#doktor

#igra

#meč

#tenis

#treće kolo