Novak dao neobičan odgovor na pitanje o povratku kroz istoriju

Kako prenosi portal Mondo, srpski teniser Novak Đoković bio je vrlo opširan u izlaganju na konferenciji za medije posle pobede nad Grigorom Dimitrovim u trećem kolu Australijan opena, a posebno ga je inspirisalo pitanje o tome koja bi ličnost bio da može da se vrati u prošlost. Đoković nije dao direktan odgovor, mada bi mnogi očekivali da je rekao Nikola Tesla, nego je više govorio o periodu života pre tehnološkog buma koji mu nedostaje.

Đoković je svestan da je tehnologija postala deo i dečje svakodnevnice, što mu u neku ruku smeta jer bi voleo da današnje generacije više uživaju u prirodi i da insistiraju na odnosu koji ne počiva samo na telefonu.

Koliko god da imamo beneficije i povlastice zbog tehnologije koja nam toliko toga omogućava, toliko je to i po mom mišljenju preterano i stvorilo je zavisnost od telefona. Zanemarili smo ljudski odnos, komunikaciju, nešto što je nekada bilo normalno. Ja sam generacija pred samu tehnološku revoluciju i pre pojavljivalja telefona u celom svetu, uhvatio sam period napaćenih devedesetih, ali imao sam detinjstvo, igranje u dvorištu..
To nedostaje da vidim i kod sledećih generacija. Kad sam u Beogradu i odem na moju Banjicu, nema toliko dece na igralištima kao nekada, svi sa osam-devet godina imaju pametne satove. Roditelji ne mogu da beže od toga i da se pomire sa tim. Mora nešto da se uradi. Naravno, ne može da se izbaci tehnologija, ali da se pronađe zdrav balans. Ako se ovako nastavi, niko ne razmišlja o tom zračenju, to je nenormalno nešto. Taj 5G, 4G... Antene svuda po velikim gradovima, ljudi ne vide to, to je nevidljiv svet, pa kao nema uticaj na mene. A toliko ima lošeg zračenja da je to strašno.

Nole je izjavio da mu je čudno kada danas vidi decu da provode vreme u prirodi, pošto je to postalo za današnje generacije misaona imenica:

Kao trulo im je da se prošetaju, šta to drveće... Moda je da imaš telefon i da tražiš momka ili devojku preko društvenih mreža, nema više koketiranja kao nekada. Zovite me staromodnim, volim ja i Instagram i život kroz slike, ali to treba da se kontroliše, ne može to dete da radi. Mislim da je dug odgovor, taj momenat tehnologije bih voleo da se vrati, da se podsetimo kako je nekad bilo... Bivša Jugoslavija, eto zemlja o kojoj svi pričaju, ali ja nisam doživeo tu zemlju. Voleo bih da sam živeo malo tu zemlju i da vidim kako je to izgledalo.

Autor: Mondo.rs

#Bugarin

#Grand Slam

#Pobeda

#atp lista

#australian open

#jugoslavija

#nole

#novak

#povreda

#đoković